Vastuullisuus


Meille tärkeitä arvoja ovat jatkuvuus, pitkäjänteisyys ja vastuullisuus. Tulos ohjataan oman toimialueen investointeihin, palveluja käyttävien asiakasomistajien palkitsemiseen, henkilöstön ammattitaidosta ja työhyvinvoinnista huolehtimiseen, yhteiskunnallisten vastuiden kantamiseen sekä monimuotoisen harrastus- ja yleishyödyllisen toiminnan tukemiseen.

Arjen tekoja asiakkaiden, henkilökunnan, oman toimialueen ja ympäristön hyväksi

 

Olemme mukana varsinaissuomalaisten arjessa 

Hyvinvoivat työntekijät ovat korvaamaton voimavara, jotka voivat kohdata työpäivänsä aikana jopa tuhansia asiakkaita. Jokainen kohtaaminen on tärkeä ja ainutlaatuinen. Usealle arkinen kaupassa tai ravintolassa asiointi voi olla ivän ainoa sosiaalinen tapahtuma, jossa palvelualla työskentelevän tokkilaisen merkitys korostuu. 

 

 

Vastuullisuuspoimintoja

S-ryhmän tavoitteena vähentää suhteellista energiankulutusta vuoden 2015 kulutuksen tasosta 30 % vuoteen 2030 mennessä.

Aurinkoenergiaa on hyödynnetty pienimuotoisesti aurinkokeräimillä lämpimän käyttöveden esilämmitykseen esim. Koulukadun ABC:llä ja Loimaan Prismassa. Piispanristin Prisman katolle tehtiin aurinkovoimala, joka koostuu 860 aurinkopaneelista. Kesäaikaan voimalan sähköntuotannolla pystytään kattamaan suurin osa Prisman sähkönkäytöstä.

Henkilöstöllä on suuri rooli vastuullisen toiminnan toteuttamisessa. Esimerkiksi ruokahävikkiä pyritään kontrolloimaan ja minimoimaan jatkuvalla seuraamisella ja suunnitelmallisuudella niin hotelleissa, ravintoloissa kuin marketeissa. Myös oikeaoppinen kierrätys ja energian säästäminen ovat tärkeä osa työntekijöiden perehdytystä.

Toimipaikoissamme hävikinhallinta on tätä nykyä hyvin hallittua tehokkaan omavalvontajärjestelmän ansiosta. Sen ansiosta alle prosentti myymälöidemme ruokajätteestä päätyy kaatopaikoille. Myös punalaputetuilla tuotteilla, ilta-alennuksella ja ruoka-avun antamisella on hävikinhallinnassa suuri rooli. Myymällä monen kokoisia tuotepakkauksia myymälä voi kontrolloida myös kotitalouksilta syntyvää ruokahävikkiä. Oikeanlaisella valikoiman kohdentamisella voi auttaa asiakasta ruokahävikin vähentämisessä.

Kotimaisten ja lähellä tuotettujen tuotteiden suosiminen edistää kestävää kehitystä ja on vastuullista toimintaa.

Jätteet pyritään lajittelemaan oikein ja ympäristö mielessä pitäen. Mahdollisimman suuri osa jätteistä pyritään uusiokäyttämään.

Omavalvonnalla seurataan kylmälaitteiden toimivuutta, optimaalista säilytyslämpötilaa ja tuoteturvallisuutta. Näillä keinoilla kontrolloidaan myös energiankulutusta. Suuressa osassa myymälöitämme on ovelliset kylmäkalusteet. Myymälöiden uudistamisten myötä niiden määrä lisääntyy.

Valaistuksessa on siirrytty toimipaikkojen uudistusten myötä energiaa säästäviin LED-valaisimiin. Esimerkiksi Piispanristin Prismassa on käytössä älykäs valaistuksenohjausjärjestelmä, joka mahdollistaa himmennykset ja liiketunnistimen hyödyntämisen.

Alle prosentti myymälöidemme ruokajätteestä päätyy nykyään kaatopaikoille.  Biojäte jalostetaan tarkkaan suunnitellun prosessin tuloksena biokaasuksi. Ylijäämäruoka kierrätetään uusiokäyttöön. Leivästä tehdään bioetanolia yhteistyössä ST1:n kanssa, muusta biojätteestä biokaasua Gasumin kanssa.

Rinki-ekopisteitä on monen toimipaikkamme yhteydessä, sillä olemme halunneet helpottaa myös asiakasomistajien kierrätysmahdollisuuksia. Ne on tarkoitettu pakkausjätteen keräämistä varten.