Tarinoita lähituottajien takana


Lähituottajien kanssa yhteistyössä

Varsinais-Suomi on täynnä upeiden  lähituottajien tuottamia raaka-aineita ja herkkuja! Turun Osuuskauppa tekee yhteistyötä lukuisten lähialueen tuottajien kanssa. Haluamme tuoda yhteistyötä näkyvämmäksi myös asiakkaillemme niin myymälöissä kuin sosiaalisessa mediassa.

 

Oletko lähituottaja? Haluatko mukaan Turun Osuuskaupan yhteistyölähituottajaksi?

Nyt sinulla on mahdollisuus tulla mukaan yhteistyölähituottajaksi! Tarjoa meille tuotetta/tuotteita mahdolliseen lähituottajavalikoimaamme Turun Osuuskauppaan. Mikäli kiinnostuit, niin jätä yhteystietosi sekä tietoa tuotteesta/tuotteistasi oheisella lomakkeella. Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Jätä tästä yhteystietosi 

 

ESITTELYSSÄ:  Lähituottajat

Esittelemme lähiseudun yrittäjiä, joiden toimittamia tuotteita on saatavilla marketeissamme ja/tai ravintoloissamme. Voit tutustua Lähituottajiimme täällä 

 

SORRIN PUUTARHA

Vesa ja Nina Sorrin salaatteihin erikoistunut puutarha sijaitsee Maariassa, Turun maantieteellisessä keskipisteessä. Muhkeita salaatteja viljellään keväästä syksyyn, luonnon ja satokauden ehdoilla ja ne poimitaan käsin suoraan pellosta. Yrityksessä työskentelee toistakymmentä työntekijää. Yhteistyö TOK:n ja Sorrin Puutarhan välillä on jatkunut kymmenisen vuotta.

Sorrin Puutarhan päätuotteita ovat erilaiset erikoissalaatit ja niistä tehtävät käyttövalmiit, pestyt ja pilkotut salaattisekoitukset, jotka pakataan puutarhan modernissa tehtaassa. Lisäksi siellä pakataan kokonaisia, laadukkaita I-luokan salaatinkeriä sekä yrttejä. Käyttövalmiit salaattisekoitukset kehitettiin Ninan ideasta ruokahävikin vähentämiseksi.

Kuvassa: Nina ja Vesa Sorri

Tutustu lisää Sorrin Puutarhaan

 

SARKALAN SIPULIT

Sarkalan Sipulit on perhetila, joka sijaitsee Liedossa. Toimintansa se on aloittanut vuonna 1996 ja toiminut nimellä Sarkalan Sipulit vuodesta 2017 lähtien. Tilalla kasvatetaan sipuleita: kelta-, puna- ja valkosipuleita.

Aikaisemmin vanhempani tuottivat omilla nimillään sipulia, mutta kun itse jatkoin tilan kehittämistä, otin Sarkalan Sipulit nimen käyttöön, kertoo Tero Sarkala Sarkalan Sipuleista. Tilallamme sipulit pakataan asiakkaille valmiisiin pakkauksiin ja toimitetaan TOK:n kauppoihin. Tilallamme työskentelee minun lisäksi äitini sekä puoliso auttaa kiiretilanteissa.

Kuvassa: Tero Sarkala

Tutustu lisää Sarkalan perhetilaan

 

DELIVERDE

DeliVerde on turkulainen perheyritys, joka sijaitsee Maariassa. Yrityksessä työskentelee kesäisin n. 50 työntekijää ja talvisin n. 30 työntekijää. Puutarhan toimintaa on kehitetty jo yli kaksikymmentä vuotta, jotta kaikilla olisi mahdollisuus laadukkaaseen ja ravintopitoiseen ruokaan.

DeliVerden tuotevalikoimasta löytyy runsaasti erilaisia Premium-laatuisia muhkeita ja maistuvia salaatteja sekä värikäs valikoima vihanneksia ja yrttejä. Salaateissa yhdistyvät mainiolla tavalla rapeus, maku ja koko, ja runsas yrttivalikoima hurmaa vaativimmankin kulinaristin. DeliVerden puutarha toimittaakin salaatteja useille Suomen huippuravintoloille, kuten PALACE, Savoy ja Kaskis. Puutarha on myös palkittu laatutuottajana.

Kuvassa: Lindrothin puutarhan väkeä

Tutustu lisää DeliVerdeen 

 

ALITALO

Ulla-Maija Alitalo perusti Alitalon Puutarha –nimisen avoimen yhtiön 80-luvulla. Pian myös hänen miehensä Mikko Alitalo tuli yritystoimintaan mukaan. Alitalot ovat pyörittäneet Paimiossa sekä Alitalon Vihannes Oy:ta että Alitalon Puutarhan Mehuasemaa.

Alitalon Vihannes Oy:n yhteistyö TOK:n kanssa alkoi jo 2000-luvun alkupuolella, kun yritys toimitti tuotteitaan TOK:n hotelleille ja ravintoloille. Yhteistyö tiivistyi entisestään, kun Kulman Keittiön konseptia alettiin kehittää vuonna 2015. Tänä päivänä Alitalon Vihanneksen salaattipohjia voi löytää useista Kulman Keittiön tuotteista. Alitalon Puutarhan Mehuaseman yhteistyö TOK:n kanssa alkoi vuonna 2015, jolloin mehuja tuotiin kauppoihin Kulman Keittiöstä- tuotemerkillä. Vuonna 2018 tuotevalikoima laajeni, kun mukaan tuli myös perinteinen kotisima.

Kuvassa: Ulla-Maija ja Mikko Alitalo

Tutustu lisää Alitalon tilaan

 

RIIHIPUOTI OY

Riihipuoti Oy, Riihipuodin mylly, on perheyritys, joka sijaitsee Pöytyän Riihikoskella. Mylly on toiminut luomumyllynä jo 25 vuotta. Henkilöstöä yrityksessä on 5.

Kaikki myllyn tuotteet on valmistettu kotimaisista, lähituottajien raaka-aineista, jolloin taataan myös lyhyet kuljetusmatkat myllylle. Tuotteet ovat myös luomutuotettuja, lisäaineettomia ja hiutaleet höyryttämättömiä ja esikeittämättömiä.

Riihipuoti ostaa raaka-aineet lähialueiden luomuviljelijöiltä ja jauhaa kivellä/hiutaloi ne yli 30 erilaiseksi kuluttajatuotteeksi. Tuotteet pakataan paperipusseihin ja toimitetaan sen jälkeen kauppoihin, ravintoloihin ja leipomoihin. Tuotteet kulkeutuvat myllyltä eteenpäin noin viikossa jauhatuksesta/hiutaloinnista.

Kuvassa: Eeva ja Hannu Saari

Tutustu lisää Riihipuoti Oy:n

 

 

KULMAN KEITTIÖ 

Turun Osuuskaupan markettien palvelutiskeistä löytyvät Kulman Keittiön ruoat valmistetaan aina huolella ja rakkaudella – varsinaissuomalaisten tuottajien tuoreista ja ensiluokkaisista raaka-aineista! Joko olet maistanut Kulman Keittiön herkullisia patonkeja, annossalaatteja, salaatinkastikkeita, kotiruokia tai vaikka artesaanijäätelöä?  Kulman Keittiön tuotteet löydät niin Prisman, S-marketin kuin Sale -yksiköiden hyllystä.

Kulman Keittiön resepteihin
Kulman Keittiön Facebook-sivuille