Lähituottaja: DeliVerde


9.6.2021

DeliVerde on turkulainen perheyritys, joka sijaitsee Maariassa. Yrityksessä työskentelee kesäisin n. 50 työntekijää ja talvisin n. 30 työntekijää. Puutarhan toimintaa on kehitetty jo yli kaksikymmentä vuotta, jotta kaikilla olisi mahdollisuus laadukkaaseen ja ravintopitoiseen ruokaan.

DeliVerden tuotevalikoimasta löytyy runsaasti erilaisia Premium-laatuisia muhkeita ja maistuvia salaatteja sekä värikäs valikoima vihanneksia ja yrttejä. Salaateissa yhdistyvät mainiolla tavalla rapeus, maku ja koko, ja runsas yrttivalikoima hurmaa vaativimmankin kulinaristin. DeliVerden puutarha toimittaakin salaatteja useille Suomen huippuravintoloille, kuten PALACE, Savoy ja Kaskis. Puutarha on myös palkittu laatutuottajana.

Puutarhalla salaatit ja yrtit kasvatetaan ja tuotetaan pitkälti käsityönä, mikä takaa niiden laadun ja nopean toimituksen. Kasvatus on ympäristöystävällistä: vesi kierrätetään 100-prosenttisesti, kasvihuoneissa hyödynnetään auringonvaloa ja puutarhalla käytetään biologista torjuntaa.

DeliVerde on tehnyt antoisaa yhteistyötä Turun Osuuskaupan kanssa jo melkein parikymmentä vuotta. Puutarha toimittaa joka viikko tuoreita yrttejä, salaatteja ja vihanneksia Prismoihin ja S-Marketeihin.

”TOK:ssa on hurjasti hauskoja ihmisiä, joiden kanssa aina sattuu ja tapahtuu. Tietysti oli tosi kivaa ja jännää silloin, kun valikoima-asiantuntija Laurenin Jukka otti tuotteemme (kolmen yrtin kassi) kausituotteeksi, vuosi oli varmaan 2002 tai 2003. Kaikkein mukavinta ovat kuitenkin ne hetket, kun kauppa käy hurjasti esim. juhlapyhinä. Kun kaupassa hyllyt ovat tyhjentyneet, me pystymme hyvin lyhyellä aikataululla auttamaan (esim. 30-60 min) ja täydentämään varastoja”, kertoo DeliVerden Liisa Lindroth yhteistyöstä TOK:n kanssa.