Turun Osuuskauppa esittäytyy


Turun Osuuskauppa

Turun Osuuskauppa, tuttavallisemmin TOK, on asiakasomistajien omistama alueellinen osuuskauppa, jonka tehtävänä on tuottaa palveluja ja etuja asiakasomistajilleen. Asiakasomistajia Turun Osuuskaupalla on jo yli 180 000. Turun Osuuskauppa on vahvasti mukana Varsinais-Suomen elinvoimaisuuden ja hyvinvoinnin kehittämisessä.

Osuuskaupalle tärkeitä arvoja ovat jatkuvuus, pitkäjänteisyys ja vastuullisuus. Tulos ohjataan oman toimialueen investointeihin, palveluja käyttävien asiakasomistajien palkitsemiseen, henkilöstön ammattitaidosta ja työhyvinvoinnista huolehtimiseen, yhteiskunnallisten vastuiden kantamiseen sekä monimuotoisen harrastus- ja yleishyödyllisen toiminnan tukemiseen.  TOK on yksi alueensa suurimmista palvelualan työnantajista ja työllistää yli 2 500 henkilöä.

Turun Osuuskauppa toimii marketkaupassa, liikennekaupassa, matkailu- ja ravitsemiskaupassa sekä tavaratalo- ja erikoisliikekaupassa. Turun Osuuskauppa on osa S-ryhmää.

 

Turun Osuuskaupan vuosi 2023

Investoimme toimialueellemme yli 17 miljoonalla eurolla. Vuonna 2023 Turun Osuuskaupan asiakasomistajat saivat Bonusta 27,1 miljoonaa euroa ja maksutapaetua 0,8 miljoonaa euroa eli yhteensä 27,9 miljoonaa euroa (ed.v. 25,2 M€) rahana maksettavia etuja. Turun Osuuskauppaan liittyi vuoden aikana 10 602 uutta asiakasomistajaa ja vuoden 2022 lopussa meillä oli asiakasomistajia yhteensä 177 624. Työllistimme yli 2600 henkilöä, joten olemme yksi Varsinais-Suomen suurimpia työllistäjiä. Kesällä 2024 Turun Osuuskauppa työllistää yhteensä yli 1100 kesätyöntekijää ja Tutustu ja tienaa -työharjoittelijaa myymälöissä, ABC liikenneasemilla, ravintoloissa ja hotelleissa.