Helpot grilliherkut Kulman Keittiöstä


Kesän grilliherkut loihdit helposti ja nopeasti Kulman Keittiön tuotteilla. Tuotteet löydät Turun Osuuskaupan Prismoista, S-marketeista ja Saleista. Lisäksi ribsit ja lankkupossun Prisman ja S-marketin ruokatoreilta.

Esittelyssä Kulman Keittiö

Kulman Keittiö on Turun Osuuskaupan oma keittiö, joka valmistaa tuoreita ja laadukkaita ruokia helpottamaan arkesi sujumista. Kulman Keittiön tuotteet nappaat mukaasi nopeasti ja helposti.

Tuoterepertuaariin kuuluvat ruokatoriemme laaja valmisruokavalikoima, täytetyt patongit, salaatit, annosruuat sekä laaja valikoima pakattua kotiruokaa.

Kulman Keittiön tuotteita on saatavilla yli 50 myymälässä Turun seudulla, niin kauppojemme ruokatoreilta kuin myös pakattuna suoraan hyllyistä. Kulman Keittiön tuotevalikoimaa kasvatetaan koko ajan ja pyrimme tuomaan tarjolle uusia makuja maailmalta sinun iloksesi. Myös grillaamista helpottamaan löytyy maistuvia puolivalmiita ja vain lämmitystä vailla olevia tuotteita, jotka löydät marketeistamme.

-Nappaa tästä kesäiset reseptit talteen ja nauti helposta kesägrillauksesta, vinkkaa Jaakko Simonen Kulman Keittiöstä.

 

 

 

 

 

 

Ribsit

Suussasulavat ribsit valmistuvat nopeasti grillissä. Mausta ribsit suosikkikastikkeellasi ja nauti!

 

– kypsiä Kulman Keittiön porsaan ribsejä ruokatorilta

– 1–2 dl BBQ-kastiketta

– 200 g/ruokailija Kulman Keittiön coleslaw-salaattia

 

Valmistus: Porsaan Ribs on täysin kypsä tuote ja vaatii vain lämmittämisen grillissä.

Kuumenna grilli kuumaksi. Laita ribsit kuumaan kohtaan grilliä ja lämmitä kansi kiinni noin 5–10 min kovalla lämmöllä, jotta liha saa kauniin grillatun värin.

Madalla grillin lämpö pienelle. Käännä ribsit ympäri ja sivele grillattuun pintaan BBQ-kastiketta. Jatka tuotteen lämmittämistä matalammalla lämmöllä noin 10 min. Käännä vielä kerran ja sivele toinenkin puoli BBQ-kastikkeella ja lämmitä vielä noin 5 min.

Tarjoile ribsit esimerkiksi Kulman Keittiön coleslaw-salaatin kanssa.

 

Vinkki: BBQ-kastikkeen voit korvata halutessasi myös jollain muulla grillauskastikkeella.

Ribsit saatavana Turun Osuuskaupan Prismoista sekä S-marketeista Auranlaakso, Hansa Herkku, Lieto, Majakkaranta, Manhattan, Naantali, Paimio, Parainen, Raisio, Vakka-Suomenkatu (Uusikaupunki) ja Wiklund Herkku.

Lankkupossu

Lämmitystä vaille valmis mehevä lankkupossu loistaa grilliaterian pääruokana.

 

– kypsää Kulman Keittiön lankkupossua ruokatorilta

– 1–2 dl teriyakikastiketta

– 1 nippu korianteria hienonnettuna

– 1–2 kpl tuoretta chiliä viipaloituna

– 2 rkl seesaminsiemeniä

 

Valmistus: Lankkupossu on täysin kypsä tuote ja vaatii vain lämmittämisen grillissä.

Kuumenna grilli kuumaksi. Laita lankkupossu kuumaan kohtaan grilliä ja lämmitä kansi kiinni noin 5–10 min kovalla lämmöllä, jotta liha saa kauniin grillatun värin.

Madalla grillin lämpö pienelle. Käännä lankkupossu ympäri ja sivele grillattuun pintaan teriyakikastiketta. Jatka tuotteen lämmittämistä matalammalla lämmöllä noin 10 min. Käännä vielä kerran ja sivele toinenkin puoli teriyakikastikkeella ja lämmitä vielä 10 min.

Leikkaa lämmitetty lankkupossu haluamasi kokoisiksi siivuiksi. Kaada päälle loput teriyakikastikkeet. Koristele korianterilla, chiliviipaleilla ja seesaminsiemenillä.

 

Vinkki: Korianterin voit korvata halutessasi esim. lehtipersiljalla. Chilistä voit ottaa siemenet pois, jos haluat vähemmän tulisen lopputuloksen.

Lankkupossu saatavana Turun Osuuskaupan Prismoista sekä S-marketeista Auranlaakso, Hansa Herkku, Lieto, Majakkaranta, Manhattan, Naantali, Paimio, Parainen, Raisio, Vakka-Suomenkatu (Uusikaupunki) ja Wiklund Herkku.

Pekoni-cheddar-hampurilaiset

Pekoni-cheddar-hampurilaiset basilika-aiolilla vievät kielen mennessään.

– 1 pkt kypsiä Kulman Keittiön pekoni-cheddarjauhelihapihvejä

– 4 kpl hampurilaissämpylää

– 1 dl ketsuppia

-salaattia

 

Punasipulihilloke

– 2  punasipulia

– ½ chili

– 0,5 dl punaviinietikkaa

– 1 dl sokeria

– 1/3 tl suolaa

 

Basilika-aioli

– 1 prk majoneesia esim. Hellman´s

– ½ solo valkosipulia (yksikyntinen valkosipuli)

– 1 nippu basilikaa

– ripaus suolaa

– sokeria reilu teelusikka pyöristämään valkosipulin makua

 

Punasipulihilloke: Aloita hampurilaisten tekeminen valmistamalla punasipulihilloke. Hilloke tarjoillaan kylmänä. Voit tehdä hillokkeen jo edellisenä päivänä valmiiksi, säilytä kylmässä.

Kuori ja viipaloi punasipulit ja hienonna chili. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä 8—10 min melko kovalla lämmöllä välillä sekoittaen. Tämän jälkeen kaada hilloke toiseen astiaan ja laita jääkaappiin jäähtymään.

 

Basilika-aioli: Laita kaikki ainekset kippoon ja soseuta sauvasekoittimella.

 

Valmistus: Avaa pekoni-cheddarjauhelihapihvien paketti ja laita pihvit grilliin lämpiämään. Käännä pihvit noin 5 min jälkeen ja lämmitä noin 4 min. Laita hampurilaissämpylät hetkeksi grilliin lämpiämään.

Kokoa hampurilaiset: sämpylän pohja, ketsuppi, salaatti, pihvi, majoneesi, punasipulihilloke ja sämpylän kansi.

Tuotteet saatavana Turun Osuuskaupan Prismoista, S-marketeista ja Saleista.

Paahdetut perunat grillissä

Paahdetut perunat sopivat minkä tahansa grilliruoan kylkeen tai sellaisenaan esimerkiksi salaatin kanssa.

– 1 solo valkosipuli (yksikyntinen)

– perunoita

– öljyä

– suolaa

– mustapippuria

– tuoretta rosmariinia

 

Valmistus: Huuhtele perunat kylmässä vedessä. Halkaise perunat neljään osaan. Laita perunat foliovuokaan, lisää öljy, suola ja pippuri ja sekoita. Laita foliovuoka grillin ylätasolle ja grillaa kansi kiinni 30-40 min riippuen perunoiden koosta ja grillin kuumuudesta. Perunoiden kypsyessä hienonna valkosipuli ja rosmariini. Kun perunat ovat kypsiä, ota vuoka hetkeksi pois grillistä. Lisää hieman öljyä sekä valkosipuli ja rosmariini joukkoon. Sekoita ja laita n. 5 minuutiksi takaisin grilliin, jotta valkosipuli ehtii kypsyä. Lisätään valkosipuli ja rosmariini vasta lopussa, koska muuten ne ehtisivät palaa pitkän kypsennyksen aikana.

Grillattu kasvissalaatti

– valitsemiasi kasviksia esim. paprikaa, kesäkurpitsaa, parsakaalia, fenkolia…

– 1 pkt rucolaa

– 1 sitruuna

– 1 pkt salaattijuustoa

– öljyä

– suolaa

– mustapippuria

– sokeria

Valmistus: Pilko kasvikset ja laita grillivuokaan. Lisää öljyä, suolaa, mustapippuria, sekoita ja laita grilliin kypsymään. Kun kasvikset ovat kypsiä, ota ne grillistä ja anna jäähtyä hetki. Kaada hieman jäähtyneet kasvikset syvään kulhoon. Lisää kasvisten joukkoon rucola, salaattijuusto, raastettua sitruunan kuorta ja ½ sitruunan mehu, 4 rkl öljyä, ripaus suolaa ja sokeria. Sekoita ja salaatti on valmis tarjottavaksi.

Bahn Mi Chilibroilertikulla

Täytetty Bahn Mi -sämpylä hurmaa eksoottisella maullaan.

 

– 1 pkt Esipaistettua ranskalaista patonkia

– 1 pkt Kulman Keittiön Chilibroilertikkuja

– 1 nippu korianteria

– 2 dl majoneesia

Bahn Mi -kastike

– 1 dl soijakastiketta

– 1 rkl kalakastiketta

– 1 rkl hienonnettua sipulia

– 2 tl sokeria

Pikkelöity kasvis

– 6 kpl porkkanoita

– 2 kpl retikkaa

– 1 dl sokeria

– 1 dl valkoviinietikkaa

– 1 ripaus suolaa

Pikkelöity kasvis: Kuori ja raasta porkkanat ja retikat. Laita kippoon ja lisää joukkoon loput ainekset ja sekoita Anna maustua vähintään 15min. Kasvikset säilyvät jääkaapissa ainakin viikon ajan.

Banh mi-kastike: Kaada kulhoon soijakastike ja kalakastike. Lisää joukkoon valkosipuli, sokeri ja sekoita.

Valmistus: Laita patongit grillin ylätasolle epäsuoralle lämmölle, grillin kansi kiinni ja paista paketin ohjeen mukaan. Kun patongit ovat melkein valmiita, laita chilibroilertikut grillin ylätasolle lämpeämään.
Kun patongit ovat paistuneet ja chilibroilertikut lämmenneet, aloita patongin kasaaminen. Halkaise patongit. Sivele majoneesia pohjalle. Lisää pikkelöityjä kasviksia ja tämän jälkeen paloiteltuja chilibroilertikun paloja. Viimeistele kastikkeella ja tuoreella korianterilla.

Vinkki: Korianterin voi korvata halutessaan esimerkiksi lehtipersiljalla tai sitruunamelissalla

Tuotteet saatavana Turun Osuuskaupan Prismoista ja S-marketeista.

Nyhtöpossunachot

Nyhtöpossua voi ostaa ruokatoreilta kylmänä tai kuumana grillistä. Nyhtöpossunachot sopivat mainiosti esimerkiksi juhlien suolaiseksi naposteltavaksi.

 

– 1 pussi nachoja

– 150 g/syöjä Kulman Keittiön nyhtöpossua ruokatorilta

– 1 prk ranskankermaa

– mausteita maun mukaan (esim. juustokuminaa, oreganoa, valkosipulijauhetta, chilijauhetta)

Tuore tomaattisalsa

– 6  tomaattia

– 1 nippu minttua

– 1 keltasipuli

– 0,75 l valkoviinietikkaa

– 0,75 l sokeria

– ½ tl suolaa

Guacamole

– 2 avocadoa

– 1 limen kuori ja mehu

– ¼ keltasipuli

– 1 tl sokeria

– ½ tl suolaa

Tuore tomaattisalsa: Pilko tomaatit, keltasipuli, minttu ja laita kippoon. Lisää loput ainekset ja sekoita. Anna maustua.

Guacamole: Halkaise avokadot, poista kivi ja lusikan avulla kaavi avokadot kulhoon. Kuori sipuli, raasta limen kuori ja lisää molemmat kulhoon. Halkaise lime ja purista myös mehu joukkoon. Lisää suola ja sokeri. Soseuta sauvasekoittimella. Laita sivuun maustumaan.

Valmistus: Sekoita valmiin nyhtöpossun joukkoon mausteet. Jos ostit nyhtöpossun kylmänä, laita se grilliin lämpiämään lämmönkestävään astiaan. Kun nyhtöpossu on kuumaa, voit aloittaa annoksen kokoamisen. Laita tarjoiluastian pohjalle nachoja, päälle nyhtöpossua ja sitten tuoretta tomaattisalsaa. Laita guacamole ja ranskankerma erikseen eri puolille annosta. Koristele lehtipersiljalla.

Nyhtöpossu saatavana Turun Osuuskaupan Prismoista sekä S-marketeista Auranlaakso, Hansa Herkku, Lieto, Majakkaranta, Manhattan, Naantali, Paimio, Parainen, Raisio, Vakka-Suomenkatu (Uusikaupunki) ja Wiklund Herkku.

Herkut ruokatorilta

Ruokatorit palvelevat kaikissa Prismoissamme sekä seuraavissa S-marketeissa: Auranlaakso, Hansa Herkku, Lieto, Majakkaranta, Manhattan, Naantali, Paimio, Parainen, Raisio, Vakka-Suomenkatu (Uusikaupunki) ja Wiklund Herkku.

Ruokatorilta saat helposti ja nopeasti myös maukkaat Turun Osuuskaupan oman keittiön Kulman keittiön täytetyt patongit, salaatit, annosruuat sekä laajan valikoiman kotiruokaa. Grilliherkkumme ribsit ja lankkupossu löytyvät myös lämpiminä grillipisteestämme.

 

Kysy vinkkejä palvelevilta ruokamestareiltamme.