Lähituottaja: Riihipuoti Oy


3.9.2021

Riihipuoti Oy, Riihipuodin mylly, on perheyritys, joka sijaitsee Pöytyän Riihikoskella. Mylly on toiminut luomumyllynä jo 25 vuotta. Henkilöstöä yrityksessä on 5.

Kaikki myllyn tuotteet on valmistettu kotimaisista, lähituottajien raaka-aineista, jolloin taataan myös lyhyet kuljetusmatkat myllylle. Tuotteet ovat myös luomutuotettuja, lisäaineettomia ja hiutaleet höyryttämättömiä ja esikeittämättömiä.

Riihipuoti ostaa raaka-aineet lähialueiden luomuviljelijöiltä ja jauhaa kivellä/hiutaloi ne yli 30 erilaiseksi kuluttajatuotteeksi. Tuotteet pakataan paperipusseihin ja toimitetaan sen jälkeen kauppoihin, ravintoloihin ja leipomoihin. Tuotteet kulkeutuvat myllyltä eteenpäin noin viikossa jauhatuksesta/hiutaloinnista.

Tuotteita on esitelty suoraan kuluttajille esim. messuilla jo 25 vuotta. Asiakkaat ovat tällöin päässeet maistamaan ja tutustumaan Riihipuodin tuotteisiin ja pyytäneet niitä kauppojen valikoimiin TOK:n henkilökunnalta ja näin yhteistyö osuuskaupan kanssa on alkanut. Yhteistyö TOK:n kanssa onkin jatkunut jo yli 20 vuotta.

Riihipuodilla on maailman monipuolisin myllynmyymälä keskellä Aurajokilaakson kansallismaisemaa, Aurajoen maisematien varrella. Puodin tuotteisiin kuuluu oman myllyn tuotteiden lisäksi myös muita tuotteita, kuten, perinnekaramelleja ja lakritsia. Myymälän uniikista lahjatavaravalikoimasta löytyy taatusti lahja, jollaista ei ihan heti muualta löydy. Keväisin avautuvasta Riihipuodin taimipihasta saa kukkia ja puodista saa tilauksesta myös kukkiensidontapalvelua.