Lähituottaja: Sorrin Puutarha


19.5.2021

Vesa ja Nina Sorrin salaatteihin erikoistunut puutarha sijaitsee Maariassa, Turun maantieteellisessä keskipisteessä. Muhkeita salaatteja viljellään keväästä syksyyn, luonnon ja satokauden ehdoilla ja ne poimitaan käsin suoraan pellosta. Yrityksessä työskentelee toistakymmentä työntekijää. Yhteistyö TOK:n ja Sorrin Puutarhan välillä on jatkunut kymmenisen vuotta.

Sorrin Puutarhan päätuotteita ovat erilaiset erikoissalaatit ja niistä tehtävät käyttövalmiit, pestyt ja pilkotut salaattisekoitukset, jotka pakataan puutarhan modernissa tehtaassa. Lisäksi siellä pakataan kokonaisia, laadukkaita I-luokan salaatinkeriä sekä yrttejä. Käyttövalmiit salaattisekoitukset kehitettiin Ninan ideasta ruokahävikin vähentämiseksi.

“Haluan, että yhdestä pussista saa monta lajiketta ja että ne voi asetella suoraan lautaselle eikä tule hävikkiä, kun pussi on sopivan kokoinen”, kertoo Nina.

Näin syntyi IsoMixi ja muut Sorrin pestyt salaattisekoitukset. Pilkkomisen jälkeen salaattien pesu, linkous ja pakkaaminen tehdään hygieenisesti modernissa linjastossa. Käyttövalmiit salaatit helpottavat kokkausta ja jättävät aikaa ruoasta nauttimiseen.

Puutarhassa panostetaan ympäristöystävälliseen toimintaan.

”Kestävää kehitystä tukee viljelymme, joka tapahtuu ekologisesti luonnon ja satokauden ehdoilla keväästä syksyyn, jolloin ei kuluteta resursseja lämmitykseen ja valotukseen kylmimpänä ja pimeimpänä vuodenaikana”, sanoo Vesa.

Sorrin Puutarhalle on myönnetty Sirkkalehtimerkki, joka kertoo tuotteiden suomalaisuudesta sekä auditoiduista viljelymenetelmistä. Se on myös merkki laadukkaasta toiminnasta salaattitehtaassa. Sorrin tuotteita löytyy kauppojen lisäksi Turun kauppatorilta.

“Olemme ylpeitä voidessamme lisätä ihmisten hyvinvointia arjessa” iloitsevat Sorrin salaatintekijät.