Vastuullisuutta yritysyhteistyöllä – S-ryhmä ja SPR Kontti


31.5.2024

Ennestäänkin merkittävä yhteistyö S-ryhmän ja Suomen Punaisen Ristin välillä on laajentumassa Kontti-ketjun kanssa toteutettujen lahjoituskeräyskokeilujen myötä.

Kokeiluja toteutettiin kuluneen kevään aikana kaksi. Toinen Ässäkeskuksessa pääkaupunkiseudulla ja toinen Turun Osuuskaupan alueella Itäharjun Prismassa. Molemmissa keräysaika oli kaksi viikkoa. Tuona aikana henkilökunnalla oli mahdollisuus tuoda itselleen tarpeettomiksi käyneet tavarat työpaikalle ja jättää ne sitten lahjoituksille tarkoitettuun rullakkoon.

Keräykset tuottivat yhteensä 570 kg siististi pakattua lahjoitustavaraa, joka Kontin logistiikkakeskuksesta noudettiin sen omaan tuotantoon käsiteltäväksi. Kontissa esim. myyntiin laitettavat tekstiilit saavat aina ensin höyrykäsittelyn. Kyseiseen tuotantolinjaan kuuluu myös tuotteiden hinnoittelua ja näin hintalapun saaneiden lahjoitusten matka jatkui Espoon Merituulen Kontti-myymälään asiakkaiden ostettavaksi. Toki Kontti toimii yhdessätoista muussa isossa kaupungissa, ja keräykseen annettu lahjoitustavara olisi voinut päätyä myyntiin myös joihinkin niistä.

Yhteistä kaikelle Kontin lahjoitustavaramyynnille on, että tulos käytetään Punaisen Ristin auttamistoimintaan. Kotimaassa SPR käyttää Kontin tuloksesta kaksi kolmasosaa toimintansa vahvistamiseen mm. kouluttamalla vapaaehtoisia huolehtimaan yksinäisistä, tukemaan kriisin keskelle joutuneita ja auttamaan onnettomuustilanteissa. Jäljelle jäävän kolmanneksen SPR ohjaa katastrofirahastonsa kautta hätään joutuneiden auttamiseksi.

Vastuullisuuden näkökulmasta myyntikelpoisen tavaran lahjoittaminen Kontin keräyksiin on ympäristöteko ja siten sen voi helposti ajatella osaksi S-ryhmän laajempaa vastuullisuusohjelmaa. Omalla tavaralahjoituksellaan voi siis auttaa Punaista Ristiä auttamaan ja samalla tulee auttaneeksi ympäristöä sekä kanssaihmisiä kohti kestävämmän kuluttamisen kulttuuria. Onnistuneiden kokeilujen jälkeen Kontin kanssa yhdessä järjestettävät keräykset saavat jatkoa tulevana syksynä. Kesän jälkeen tiedämme asiasta enemmän.