Original Sokos Hotel Wiklundille on myönnetty kestävän matkailun STF-merkki


9.9.2022

Visit Fin­land on lan­see­ran­nut Sus­tai­nable Tra­vel Fin­land -oh­jel­man edis­tä­mään kes­tä­vää mat­kai­lua Suo­mes­sa. Mer­kin saa­neet yri­tyk­set ovat huo­mioi­neet toi­min­nas­saan niin eko­lo­gi­sen, so­si­aa­li­sen, kult­tuu­ri­sen kuin ta­lou­del­li­sen­kin kes­tä­vyy­den. Original Sokos Hotel Wiklund on sitoutunut edistämään kestävää matkailua ja hyväksynyt Visit Finlandin valtakunnalliset kestävän matkailun periaatteet. Merkki löytyy nyt jokaiselta S-ryhmän hotellilta Turussa.

– Kestävä matkailu on tärkeä osa liiketoimintaamme. Vastuullisuus on osa toimintatapaamme, se näkyy esimerkiksi kierrätyksen aktivoimisena. Meillä on asiakkaille oma kierrätyspiste. Aamiaisella valmistamme itse munkit, kauden hillon ja sinapin. Teemme myös yhteistyötä paikallisten toimijoiden kanssa esim. VIP-tuotteissa käytämme joy4Foodin käsintehtyjä suklaita ja Naantalin Mallasseppien Löyly -olut on saanut uuden Wihta-etiketin saunamme mukaan. Järjestämme myös pikkujoulut Sydänlapsille, joka on hotellimme hyväntekeväisyyskohde, sanoo ho­tel­lipäällikkö Tarja Toivonen.

Kestävän matkailun kehittämisessä henkilökunnan osaaminen on avainroolissa. Vastuullisuus on toimintatapa lähtien arjen pienistä konkreettisista teoista sekä valinnoista aina suurempiin linjoihin ja päätöksiin asti.

-STF on toiminnallemme luonnollinen jatke, koska olemme olleet hotellin avauksesta asti mukana myös Green Key-toiminnassa. Hotellimme sähkö on tuotettu 100 % uusituvilla energialähteillä ja olemme sitoutuneet vähentämään ruokahävikkiä esim. ResQ Club -palvelun avulla, jatkaa Tarja Toivonen.

Sokos Hotelleissa on nyt mahdollista hyvittää yöpymisensä ja aamiaisensa hiilijalanjälki. Hotelliketju on Suomessa alallaan ensimmäinen, joka tarjoaa yksityisasiakkaille kompensaatiomahdollisuuden.

Original Sokos Hotel Wiklundille on ai­em­min myön­net­ty myös kes­tä­vän mat­kai­lun Green Key-merk­ki.

 

Tääl­tä voit lukea lisää Visit Fin­lan­din STF –oh­jel­mas­ta.