Radisson Blu Marina Palace Hotel jatkaa Green Key-hotellina


15.1.2024

Radisson Blu Marina Palace Hotel on sitoutunut ottamaan toiminnassaan huomioon ympäristön hyvinvoinnin. Todistuksena siitä hotellille on jälleen myönnetty Green Key -ympäristömerkki.

-Green Key ympäristösertifioituna yrityksenä otamme ympäristöasiat huomioon toiminnassamme ja kannustamme myös asiakkaitamme tekemään hyviä valintoja luonnon hyvinvoinnin puolesta. Olemme saavuttaneet tavoitteemme ja kehitystyö jatkuu myös vuonna 2024, kertoo hotellipäällikkö Ulla Lähtevänoja Marina Palacesta.

Kansainvälinen Green Key -ympäristöohjelma kasvattaa majoitusalan ympäristötietoisuutta ja edistää kestävää matkailua. Green Key -hotelli on sitoutunut mm. henkilöstön ja asiakkaiden ympäristötietoisuuden kasvattamiseen, energian- ja vedenkäytön tehostamiseen ja majoitustoiminnan ympäristörasituksen pienentämiseen. Merkki perustuu majoitusalalle suunniteltuihin ympäristökriteereihin, joiden noudattamiseen ja seurannan raportointiin osallistutaan vuosittain. Marina Palacessa esimerkiksi veden- ja energiankäyttöön sekä jätehuoltoon kiinnitetään erityistä huomiota asiakkaan viihtyvyydestä tinkimättä.

-Asiakkaamme voivat auttaa meitä auttamaan ympäristöä esimerkiksi lajittelemalla roskat, säästämällä veden- ja pesuaineen kulutuksessa mm. käyttämällä samoja pyyhkeitä koko hotelliviipymän ajan sekä säästämällä sähköä sammuttamalla turhat valot huoneessa oleskellessa ja kaikki valot huoneesta poistuttaessa, vinkkaa Lähtevänoja.

Hotellin henkilökunta vaikuttaa ympäristöasioihin esimerkiksi minimoimalla hävikkiä mm. seurannan avulla. Jätteet lajitellaan ja käytössä on ympäristöystävällisiä pesuaineita. Valot sammutetaan esim. työhuoneista aina kun siellä ei olla sekä koneet ja laitteet sammutetaan, kun niitä ei käytetä.

-Toimitamme vanhat peitot ja tyynyt kodittomille. Olemme vaihtaneet muoviset juomapillit biohajoaviin maissi- ja paperitärkkelyspilleihin. Lisäksi olemme rajoittaneet veden virtaamaa hieman veden säästämiseksi ja minimoineet yksittäispakatut tuotteet aamiaisbuffetissa. Aamiaiselta yli jäävät leivät kuivatetaan ja toimitamme ne eläinsuojeluyhdistyksen kautta hevosille ruoaksi, luettelee Lähtevänoja hotellin ympäristötekoja.

Kaikki Radisson Blu Marina Palace Hotellin valaisimista on vaihdettu LED-lamppuihin energiankulutuksen vähentämiseksi. Hotellissa pystytään myös hyödyntämään aurinkopaneelien tuottamaa energiaa. Vapaa-ajan matkustajalla on mahdollisuus saada Föli-lippu, joka on 24 h voimassa, jolloin hän pääsee kulkemaan bussilla paikasta toiseen. Hotellilta on mahdollista saada käyttöön vierailun ajaksi myös pyöriä ympäristöystävällistä liikkumista varten.

-Tahdomme myös tulevaisuudessa lomalla ja vapaa-ajalla nauttia raittiista ilmasta, luonnosta, metsistä ja vesistöistä. Kestävän kehityksen periaatteita noudattava matkailu on ainoa keino varmistaa, että saamme jatkossakin tutkia maailmaa, nauttia kauniista paikoista ja innostavista kokemuksista. Kiitos, että autat meitä pitämään huolta ympäristön hyvinvoinnista, hymyilee Lähtevänoja.

Lisätietoa Green Key-ympäristömerkistä: www.greenkey.fi