Tuu mukaan! -kampanja kutsuu jälleen lapsia ja nuoria liikkumaan


17.8.2023

Toteutamme yhdessä Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n kanssa suositun Tuu mukaan! -kampanjan myös tänä syksynä. Ennätykselliset 58 varsinaissuomalaista urheiluseuraa lähti mukaan kampanjaan, jonka tavoitteena on kannustaa lapsia ja nuoria liikunnan pariin ja sitä kautta ennaltaehkäistä syrjäytymistä. Tuoreimmat tutkimustulokset puhuvat karua kieltä siitä, että useat suomalaiset lapset ja nuoret liikkuvat jopa omaan terveyteensä nähden liian vähän. Lasten ja nuorten liikuntakäyttäyminen Suomessa (LIITU) -tutkimus 2022 kertoo muun muassa, että liikemittarilla mitattuna liikkumissuosituksen saavutti vuonna 2022 kolmasosa lapsista ja nuorista.

– Tuu mukaan! -kampanjan avulla tuodaan näkyväksi liikunta- ja urheiluseuroissa tarjolla olevia mahdollisuuksia harrastaa erilaisia liikuntamuotoja ja sitä kautta lisätä liikettä sekä hyvinvointia. Vaikka liikkua voi monin eri tavoin myös omatoimisesti, seurat ovat edelleen tärkeässä roolissa lasten ja nuorten monipuolisessa liikuttamisessa. Harrastuksen merkitys lapselle, esimerkiksi mielekkään tekemisen tuoman ilon sekä uusien kavereiden saamisen kautta, on todella merkittävää, kertoo kehittämispäällikkö Marko Mäenpää LiikUsta.

– On laajasti ymmärretty ja tutkittu tosiasia, että lapsen ja nuoren terveen kasvun ja kehityksen edellytyksenä on riittävä liikunnan määrä. Harrastamisen hyödyt ovat kuitenkin vielä syvemmällä. Harrastaminen vahvistaa hyvin monitasoisesti lapsen ja nuoren hyvinvointia ja ehkäisee tehokkaasti syrjäytymistä, Mäenpää jatkaa.

Varsinaissuomalaiset urheiluseurat tarjoavat kukin syksyllä kaksi ilmaista tutustumiskertaa seuran harrastustoimintaan. Mukana on ennätykselliset 58 urheiluseuraa ympäri Varsinais-Suomea.

– Olemme kysyneet asiakasomistajiltamme, millaisia yhteistyökohteita he arvostavat ja millaisessa toiminnassa osuuskaupan tulisi olla mukana. Kärkikolmikkoon nousi lasten ja nuorten hyvinvointi ja syrjäytymisen ehkäisy. Tuu mukaan! -kampanja on meille yksi tapa luoda ja tukea lasten ja nuorten hyvinvointia ja ehkäistä osaltaan myös syrjäytymistä, kertoo asiakkuuspäällikkö Jaana Evesti Turun Osuuskaupasta.

Tuu mukaan! -kampanjan nettisivut löytyvät osoitteesta liiku.fi/tuumukaan. Sivulta löytyvät mukana olevien urheiluseurojen tiedot ja ohjeet mukaan ilmoittautumiseen. Myös urheiluseurojen omia kanavia kannattaa seurata ja lähteä rohkeasti harrastusten pariin.

LiikU ja Turun Osuuskauppa ovat tehneet yhteistyötä lasten ja nuorten liikunnan parissa jo lähes 30 vuoden ajan. Tuu mukaan! -kampanja järjestetään nyt kolmatta kertaa.