Turun Osuuskaupan kesätyöt kiinnostivat nuoria


9.2.2024

Turun Osuuskaupan varsinainen kesätyöhaku on tullut päätökseen ja haluammekin kiittää kaikkia lähes 3000 työnhakijaa, jotka olivat kiinnostuneita työskentelystä toimipaikoissamme. Haku erilliseen 15–17-vuotiaille suunnattuun Tutustu työelämään ja tienaa -kesätyöharjoitteluun käynnistyy vielä 12.2.

Turun Osuuskauppa palkkaa tulevana kesänä yli 500 kesätyöntekijää hakijoiden joukosta, ja kesätyöhaastattelut ovatkin jo täydessä vauhdissa. Osuuskauppa tarjoaa kesätyötehtäviä ympäri Varsinais-Suomea lähes sadassa toimipaikassaan niin kaupoissa, ravintoloissa, hotelleissa, ABC-liikennemyymälöissä kuin S-Pankki-palveluissakin. Kesätyöntekijällä on tärkeä rooli toimipaikan kesäkaupan sujuvuuden kannalta, sillä monet toimialat vilkastuvat kesää kohden ja niissä tarvitaan lisää työkavereita pyörittämään arkea.

Turun Osuuskaupassa kuullaan kesätyöntekijöiden kokemuksia

Kesätyö osuuskaupassa on monelle nuorelle ensimmäinen laatuaan, minkä takia osuuskauppa pyrkiikin satsaamaan erityisen paljon perehdytykseen ja mielekkääseen hakuprosessiin.

”Turun Osuuskaupan henkilöstön työtyytyväisyys on hyvällä tasolla, mikä näkyy myös kesätyöntekijöiden arjessa. Hyvinvoivaan työyhteisöön on mukava tulla myös kesätyöntekijänä töihin, kun tunnelma on vastaanottava ja avoin. Tänä vuonna saimme jo kolmatta vuotta peräkkäin Eezy Flow Oy:n Innostavimmat -tunnustuksen hyvästä työstämme työnantajana, mikä on pitkän kehitystyön tulosta. Tällainen kunnia merkitsee meille todella paljon, ja olemme todella kiitollisia tunnustuksesta”, kertoo Turun Osuuskaupan osaamisen kehittämisen päällikkö Ami Kalliomäki.

Turun Osuuskauppa tutkii vuosittain myös kesätyöntekijöiden omia kokemuksia työstään yleisen työtyytyväisyyden lisäksi, sillä on tärkeää varmistua, että jokainen kokee olonsa tervetulleeksi ja hyväksi toimipaikassaan työskennellessään. Viime kesän Vastuullinen kesäduunitutkimus 2023 osoittaakin, että jopa 91 % tutkimuksen vastaajista voisi suositella Turun Osuuskauppaa kesätyöpaikkana. Samassa tutkimuksessa selvisi, että 92 % vastaajien mielestä kesätöissä oli hyvä työilmapiiri.

Kesätyöntekijöille suunnatusta tutkimuksesta selvisi myös, että 64 % kyselyn vastaajista koki saavansa riittävästi palautetta työstään kesätyöjakson aikana. Työn onnistumisen ja oman työn kehittämisen kannalta on tärkeää, että kesätyöntekijät otettaisiin tulevina kesinä vielä entistä enemmän huomioon palautteenannon yhteydessä. Varsinais-Suomen yhtenä suurimpana kesätyöntekijöiden työllistäjänä osuuskaupalle on tärkeää, että kesätyöntekijöitä kuullaan ja toimintaa kehitetään palautteen perusteella.

”Olemme myös osa Oikotien Vastuullinen  kesäduuni -yhteisöä ja olemme sitoutuneet noudattamaan vastuullisen työnantajan periaatteita. Hyvä kesätyökokemus syntyy erityisesti onnistuneen perehdytyksen ja hakijakokemuksen kautta, joihin pyrimme panostamaan taas tänäkin vuonna”, summaa Kalliomäki.