Tervetuloa, olemme odottaneet Sinua


27.5.2021

Mikko Eskelinen

”Ihmisillä on ikävä ravintolohin”

”Kaikkien aikojen matkailukesä”

”Luvassa patoutuneen kysynnän nopea purkautuminen”

Nämä ovat otsikoita keväällä julkaistuista eri tutkimuksista. Tuleekohan koronan väistyminen olemaan yksi iso vapauspoksahdus? Joku kesäinen päivä Marin julistaa, että nyt se on ohi. Korkki poksahtaa ja kansa lähtee torille. Ilo on irti! Vai onko pitkästä piinasta vapautuminen sittenkin kuin kulhollinen riisimuroja – sarja pienempiä ja isompia poksahduksia?

Olen maalannut itselleni mielikuvan kaikkien aikojen vapaus-karnevaaleista. Viime viikot ovat kuitenkin osoittaneet, että aina kun otetaan askel positiiviseen suuntaan, niin ilmestyy koronapeikko olkapäälleni kuiskuttelemaan uusia huonoja uutisia. Suunta on kuitenkin selvä, poksahdus kerrallaan kohti parempaa.

Varför Paris, vi har ju Åbo?

On ilo toivottaa kesän matkailijat Aurajoen suulta alkavaan 40 tuhannen saaren syleilyyn. Olemme odottaneet teitä rakkaat asiakkaat. Turun uutuuttaan hohtavat Sokos Hotellit, Radisson Blu Marina Palace, kattoterassit Walo ja Kuppis, Trattoria, Gunnar, Grill it ja lukuisat muut ravintolamme heräävät jälleen eloon. Turun, Suomen vanhimman kaupungin historian kerrostumat, kulttuurillinen rikkaus ja palvelujen kirjo heräävät loistoonsa kesäksi. Ja kun kaupungin parhaat palat on nautittu, voi lomareissu jatkua ympäristökuntien upeassa tarjonnassa. Elämystakuulla.

Erään tutkimuksen mukaan yli 60% pitääkin matkoillaan elämyksiä kohdetta tärkeämpänä. Samaisen tutkimuksen mukaan turvallisuus on tärkeä toive perinteisten nähtävyyksien ja hyvän sään lisäksi.

Terveysturvallinen matkailu. Siihen meillä Suomessa on jo normaalitilanteessa hyvä valmius. Turussa Clean&Safe sertifioidut ravintola- ja matkailutoimijat ovat ryhtyneet erityisiin toimiin suojellakseen asiakkaitaan tartunnoilta.

Kesällä aion kiertää Turun lähialueen kymmenkunta golfkenttää, nauttia saariston kuningaskunnan Kustavin ihanasta tunnelmasta ja kun töiltäni ehdin, niin tietenkin aion viettää useita iltoja Aurajoen ja Naantalin rannoilla. Ihan vaan olla ja nauttia, istahtaa valmiiseen pöytään.

Elokuisella lomallani teen uuden aluevaltauksen ja ryhdyn karavaanariksi. Kaikkea tämä mökkihöperyys näemmä teettää. Vuokrasin asuntoauton viikoksi ja edessä on seikkailu tutkimaan niitä sataa syytä matkailla Suomessa.

Welcome back!

Yli vuoden kestänyt poikkeuksellinen jakso on ollut meille taistelu, joka on vaatinut veronsa ja jättänyt meihin jokaiseen ikuisen jäljen. Matkailutoimijoiden vuosien työ on valunut monilta osin hukkaan. Taistelu on kuitenkin yhdistänyt ja vahvistanut meitä. Nyt käynnistyy jälleenrakentamisen aika.

Koen suurta ylpeyttä henkilökuntani kyvystä kohdata vastoinkäymiset ja heidän halustaan oppia rohkeasti uutta. Ja kaikkien näiden koettelemusten jälkeen heidän halustaan kattaa rakkaudella asiakkaallemme jälleen paras pöytä. Kiitos. Me palaamme entistäkin vahvempina – Sinua varten.

We`ve missed You,

Mikko

Kirjoittaja on matkailu- ja ravitsemiskaupan sekä tavaratalokaupan toimialajohtaja, jonka intohimo on nähdä ja kokea maailman menoa monelta kantilta.

 

#visitturku

#visitnaantali

#CleanAndSafeTurku

#turunosuuskauppa

#parempipaikkaelää

#100syytä