Tutka päällä kohti tavoitteita


18.5.2021

Jerry Halme

Hotelli työpaikkana ja esimiestyö ovat jo pitkään olleet intohimojani. Aloitin hotellityöurani Scandic Plazan vastaanotossa, jossa kipinä alaa kohtaan syttyi. Tällä hetkellä työskentelen ravintolapäällikkönä Grill It! Marinassa. Radisson on kansainvälinen hotelliketju ja Radisson brändinä tuo minulle kaivattua haastavuutta ja intoa työntekoon. Olen aina ollut innokas oppimaan uutta ja kehittämään itseäni.

Aloitin työelämässä 14-vuotiaana jenkeissä. Muutimme sinne vuonna 1998 isäni töiden perässä ja siellä tuli viihdyttyä 16 vuotta. Ensimmäinen työpaikkani oli toimia pisteidenlaskijana koripallopeleissä. Siitä sai mukavasti taskurahaa ja pian huomasin viettäväni peleissä lähes jokaisen viikonlopun. Kävin jenkeissä lukion ja yhden vuoden yliopistoa. Näiden ohella tein töitä alennusvaateliike T.J.Maxxissa, jossa etenin varastomiehestä kassapäälliköksi. Suomeen palasimme vuonna 2014. Suomessa opiskelin Haaga-Heliassa restonomiksi ja tällä hetkellä opiskelen Noviassa MBA-tutkintoa, josta erikoistun palvelumuotoiluun.

Marinassa olen kokeillut kaikkea ja tunnen talon tavat. Olen toiminut vuoropäällikkönä kokouspuolella, jossa tarvitsi hallita valtavia kokonaisuuksia, buffet-tilaisuuksia, kokouksia ja kongresseja. Pääsin vetämään ja suunnittelemaan niitä. Olen toiminut myös aamiaispuolella, à la carte-puolella sekä baarin puolella. Lisäksi olen työskennellyt hotellin vastaanotossa. Marinan lisäksi olen käynyt tuuraamassa myös Turun Seurahuoneen vastaanotossa. Näiden tehtävien parissa olen päässyt valtavasti kehittymään muutaman vuoden aikana.

Tokkilaisena olo on mielestäni maailman parasta. Tuntuu kuin olisimme yksi iso perhe ja se miten organisaatio mahdollistaa uralla etenemisen ja tukee siinä, on aivan huikeaa. Myös perehdytystyö on mielestäni ollut loistavaa. Olen saanut kaipaamaani tukea ja sparria aina niin halutessani. Marinassa työskentelyssä on suuri etu siitä, että talossa työskentelee monta eri päällikköä, joiden kanssa voi vaihtaa ajatuksia.

Hotellissa meillä on yksi yhteinen tavoite, joka tekee meistä yhtenäisen tiimin. Haluamme tarjota parasta mahdollista palvelua asiakkaillemme. Brändimme on sellainen, että asiakas odottaakin saavansa sitä meiltä ja me haluamme vielä ylittää nuo odotukset. Tätä tukee ”Yes I Can” -ajattelu, jota toteutamme hotellissa. Se lähtee ajatuksesta, että asiakkaalle ei lähtökohtaisesti sanota ei. Me haluamme tarjota asiakkaalle premium- tason palvelua ja haluamme tarjota mitä muualta ei saa. Se voi olla jotain ihan niinkin simppeliä, kuin juomien tarjoilu pöytään lounasaikana, jos asiakas niin toivoo. Lähtökohtaisestihan lounaalla vesikannu viedään pöytään itse.

Esimiehenä olen vielä melko tuore ja sen verran nuori, että etsin vielä omaa identiteettiäni. Toivoisin kuitenkin olevani mahdollisimman hyvä esimies kaikille. Yritän olla tasapuolinen, innostava ja muistaa kiittää. Tiedostan, että olen varmasti aika vaativa, mutta yritän olla myös mahdollisimman joustava ja kannustava. Ihmisenä olen sosiaalinen ja puhun paljon. Se on perua jenkkiläisestä kulttuurista.

Haluan kehittää itseäni jatkuvasti. On tärkeää, ettei tyydy vain yhteen asiaan. Kun lopettaa oman itsensä kehittämisen, miten sitten pääsee eteenpäin? Siksi opiskelen nyt maisteriksi, koska jos en nyt sitä tee, niin koska? Tavoitteenani on joskus päästä hotellijohtajaksi ja mitä kaikkea muuta tuleekaan vastaan se jää nähtäväksi. Uskon kuitenkin, että TOK pystyy tarjoamaan minulle sen mitä tavoittelen. Tykkään että elämässä on selkeät tavoitteet eikä työssä tule tylsää. Minulla on koko ajan vähän sellainen tutka ja tarkkailu päällä, että mitä missäkin tapahtuu ja millä keinoin tavoitteideni saavuttaminen on mahdollista.

Toisaalta olen huomannut, että elämässä on turhaa tehdä tarkkoja suunnitelmia, kun eivät asiat yleensä mene niin kuin on suunnitellut. Suunnitelmaa tarvitsee koko ajan vähän säätää. Esim. tavoitteeni oli tulla ravintolapäälliköksi 30-vuotiaana, mutta se onkin jo toteutunut ennen tuota pistettä. Mitä seuraavaksi? Koen, että nuorena itsensä kehittäminen on tärkeää siksikin, että kokemus kasvaa, opit tietämään mitä teet ja saat arvostusta työstäsi. Periaatteeni on ollut, että jos en jotain asiaa tiedä, se täytyy selvittää. Varsinkin ensimmäinen vuosi tässä työssä tuntui siltä, että en tiennyt yhtään mitään. Mutta tutkin ja selvitin asiat.

 

Kirjoittaja on laskettelua harrastava ravintolapäällikkö, jonka aika tulee lähiaikoina menemään vanhaa taloa remontoidessa ja koiranpentua kouluttaessa.