Turkuun Original Sokos Hotel Kupittaa

29.6.2018

Turun Osuuskauppa avaa Kupittaan rautatieaseman välittömään läheisyyteen Original Sokos Hotel Kupittaan keväällä 2020. Hotelliin tulee yhteensä 196 huonetta ja majoitustilat lähes 500 hengelle.

 

Kupittaa on yksi Turun voimakkaimmin kasvavista työssäkäyntialueista ja vilkkaan uudisrakentamisen myötä nousemassa suosituksi asuinalueeksi. Alueen kehittäminen kuuluu Turun kaupungin kärkihankkeisiin, ja sillä on tärkeä rooli Turun vetovoimaisuuden ja kilpailukyvyn kasvattamisessa.  Uusi hotelli vastaa voimakkaasti kehittyvän Kupittaan alueen ja koko Turun seudun kasvaneeseen hotellikysyntään.

– Alueelta on tähän asti puuttunut hotelli. Original Sokos Hotel Kupittaa palvelee asiakasomistajien lisäksi erityisesti yritysten, korkeakoulujen, oppilaitosten, sairaala- ja tutkimustoiminnan sekä urheilutoiminnan majoitustarpeita, kertoo matkailu- ja ravitsemiskaupasta vastaava toimialajohtaja Mikko Eskelinen Turun Osuuskaupasta.

Rautatien ja moottoritien välittömän läheisyyden ansiosta hotelli on helposti saavutettavissa. Se sijaitsee julkisen liikenteen erinomaisten yhteyksien tavoitettavissa ja vain kävelyetäisyyden päässä Turun keskustasta.

Uuden hotellin kiinteistön omistajaksi tulee turkulainen sijoitusyhtiö Rausanne Oy.

– On hienoa olla mukana kehittämässä Turun hotellitarjontaa ja Kupittaan aluetta. Paikka on hotellille erinomainen, sanoo Rausanne Oy:n toimitusjohtaja Arto Puolimatka.

Hotellihankkeen pääurakoitsijana toimii YIT Rakennus Oy ja pääsuunnittelijana Arkkitehtitoimisto Haroma & Partners Oy.

– On erinomaista, että saamme kolmen toisiinsa kytkeytyvän rakennuksen kokonaisuuden valmiiksi. Nyt rakennettavan Intelligaten kolmannen vaiheen valmistuttua moderni hotellirakennus täydentää alueen liike- ja toimistorakennusten palvelutarjontaa, kommentoi yksikönjohtaja Jyrki Meri YIT Rakennus Oy:stä.

Hankkeen kokonaisinvestointi on yhteensä yli 30 miljoonaa euroa.

Hotelli tuo mukanaan monipuoliset palvelut

Hotellin ylimpään kerrokseen rakennetaan urbaani terassi, kuntohuone ja saunatilat, jotka tarjoavat viihtyisät oleskelutilat myös kaupunkilaisten varattaviksi. Hotellin katutasoon tulee lisäksi pitkillä aukioloajoilla toimiva Bistro Elli sekä aula- ja vastaanottotilat, joista on suora yhteys Kupittaan rautatieasemalle. Hotellin sisustussuunnittelusta vastaa Sisustusarkkitehdit Gullstén & Inkinen Oy ja Bistro Ellin ja aulatilojen suunnittelusta Kudos Dsign Oy.

Kupittaan hotellihankkeen lisäksi Turun Osuuskaupalla on käynnissä Turun alueella useita hotellihankkeita. Solo Sokos Hotel Turun Seurahuoneen täydellinen uudistus valmistuu helmikuussa 2019 ja Original Sokos Hotel City Börsin laajennushanke alkuvuodesta 2019. Lisäksi Radisson Blu Marina Palacen viereen on suunnitteilla uusi hotelli. 

– Haluamme tukea Lounais-Suomen positiivista rakennemuutosta ja olla vahvasti mukana kehittämässä Turun alueen elinvoimaisuutta ja houkuttelevuutta sekä matkailu- että kongressikohteena, kertoo Turun Osuuskaupan toimitusjohtaja Antti Sippola.

Lisätietoja:
Turun Osuuskauppa, toimitusjohtaja Antti Sippola, puh. 010 764 4001
Turun Osuuskauppa, toimialajohtaja Mikko Eskelinen, puh. 010 764 5007
Rausanne Oy, toimitusjohtaja Arto Puolimatka, puh. 02 6516 6680
YIT Rakennus Oy, yksikönjohtaja Jyrki Meri, puh. 050 390 1176

******


TOK on yli 155 000 varsinaissuomalaisen talouden omistama osuuskauppa. Turun Osuuskauppa toimii päivittäis- ja erikoistavarakaupassa, liikennemyymälä-, matkailu- ja ravitsemus- sekä tavaratalokaupassa 20 kunnan alueella Varsinais-Suomessa. Sen tehtävänä on tuottaa palveluja ja etuja asiakasomistajatalouksille.