Turun Osuuskauppa työllistää kesällä lähes 1200 työntekijää


21.4.2023

Turun Osuuskauppa on yksi Varsinais-Suomen suurimpia työllistäjiä ja tarjoaa myös ensi kesänä mahdollisimman monelle nuorelle kesätyömahdollisuuden lähes sadassa toimipaikassaan. Työtä löytyy niin market- ja tavaratalokaupan kuin ravintola- ja matkailualankin parista. 

Kesätyöhaku käynnistyi Turun Osuuskaupassa tammikuussa ja hakemuksia saatiin ennätyksellisesti yli 3500 kappaletta. Tulevalle kesälle osuuskauppa palkkaa jopa 530 kesätyöntekijää, jotka tulevat työskentelemään kaikissa osuuskaupan toimipaikoissa ympäri Varsinais-Suomea. Kesätyönhakijoiden valintaan vaikutti ensisijaisesti hakijan motivaatio ja innostus tehtävää kohtaan, ei niinkään aiempi työkokemus alalta. 

Perinteisen kesätyöhaun lisäksi Turun Osuuskauppa järjestää kahden viikon Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoitteluita 15–17-vuotiaille nuorille. Kesäharjoittelun tarkoitus on tarjota nuorelle ensimmäinen työkokemus ja antaa hänelle hyvä alku työurallensa. Turun Osuuskauppa palkkaa tulevalle kesälle jopa 650 kesäharjoittelijaa. 

 

Työllisyysmahdollisuuksia tarjotaan myös yksilöllistä tukea tarvitseville 

Turun Osuuskauppa tekee kesällä yhteistyötä myös Ammattiopisto Spesian kanssa. Yhteistyön avulla tarjotaan työllisyysmahdollisuuksia yksilöllistä tukea tarvitseville liiketalouden ammattitutkinnon toisen vuoden opiskelijoille. Työllisyysjaksot Prismoissa kestävät tulevana kesänä kaksi viikkoa ja työhön on mahdollista ottaa mukaan myös oma ohjaaja. Ammattiopiston opiskelijoiden työtehtävät ovat pääsääntöisesti hyllytys- ja asiakaspalvelutehtäviä. 

– Turun Osuuskaupan tarjoamat työllisyysjaksot ovat tärkeitä mahdollisuuksia Spesian opiskelijoille. Monelle nuorelle meidän tarjoamamme työssäoppimisjaksot ovat avain työelämään, kertoo S-market Majakkarannan marketpäällikkö Hanna Tuominen. 

Ammattiopisto Spesian opiskelijat ovat olleet jo aiemminkin viikoittain työssäoppimassa S-market Majakkarannassa, ja yhteistyön on tarkoitus jatkua myös tulevina vuosina. Turun Osuuskauppa on sopinut ammattiopiston kanssa kumppanuussopimuksen, joka tarjoaa tulevaisuudessakin opiskelijoille työllisyysmahdollisuuksia osuuskaupan toimipaikoissa. 

 – Parasta meidän S-marketissamme työskentelevissä spesialaisissa on heidän välittömyytensä ja spontaaniutensa. Kaupassa työskennellessään opiskelijat oppivat työtaitojen lisäksi myös elämäntaitoja. On ihana nähdä, että nuoret saavat positiivisista työkokemuksista ja kannustavasta työilmapiiristä rohkaisua omalle uralleen, summaa Tuominen. 

 

Lisätietoja: 

Turun Osuuskauppa, Henkilöstöjohtaja Terhi Lautkankare, puh. 010 764 4004 

Turun Osuuskauppa, Osaamisen kehittämisen päällikkö Ami Kalliomäki, puh. 010 764 5600