Rôtisseurs-kilpipäivä tuo esiin suomalaisen ruokakulttuurin ja -osaamisen


19.4.2018

Suomessa kehitettyä, kansainvälisen suosion saavuttanutta kilpipäivää vietetään neljättä kertaa tulevana lauantaina. Tervetuloa Stockmann Herkkuun tapaamaan Rôtisseur-huippuammattilaisiamme.

Turussa Stockmann Herkussa on paikalla Turun Osuuskaupan keittiöalan ammattilaisia tarjoamassa paikan päällä valmistettuja annoksia sekä antamassa vinkkejä kotona valmistettavaan helppoon ja maukkaaseen ruokaan. Kokeile itse vaikkapa mintulla ja basilikalla maustettua grillattua tonnikalaa ja broccolini-salaattia, ohjeen löydät ohesta.

Kilpipäivänä halutaan nostaa esille Suomalaisten ravintoloiden ja keittiömestareiden korkealuokkaista osaamista ja laadukkaiden, paikallisen raaka-aineiden merkitystä ruokakulttuuriimme. Tapahtuma järjestetään saman päivän aikana eri puolilla maailmaa. Kilpipäivä on maailman vanhimman ja suurimman gastronomisen järjestön la Chaîne des Rôtisseurs (Suomessa Paistinkääntäjät) -kilpiyritysten suurelle yleisölle avoin kansainvälinen tapahtumapäivä.

Tervetuloa hakemaan ideoita ja maistelemaan herkkuja Turun Stockmann Herkkuun lauantaina 21.4.2018 klo 10-16.

***

Mintulla ja basilikalla maustettua grillattua tonnikalaa sekä broccolinisalaattia

2 kpl tonnikalapihvejä
1 dl oliiviöljyä
tuoretta minttua
tuoretta basilikaa
2 kpl valkosipulin kynttä
1 rkl sitruunan mehua
suolaa ja mustapippuria maun mukaan

1. Hienonna tuoreet yrtit ja valkosipuli. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Käytä kastikkeena kalalle. 
2. Grillaa tonnikalapihvit. Tarvittaessa kypsennä kalaa vielä hetki uunissa. Ideaali kypsyys on puoliraaka.

Broccolinisalaatti

1 rasia                broccolineja
1 rasia                herneversoja
1                         avokado
100 g                  saksanpähkinöitä
2 rkl                    oliiviöljyä
2 rkl                    appelsiinin mehua
1 rkl                    hunajaa
1 rkl                    punaviinietikkaa
                           suolaa

1. Paahda saksanpähkinät uunissa niin että ne saavat kauniin ruskean värin. 170 astetta noin 12-15 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa pieneksi
2. Poista broccoliinista kanta, ja keitä puolikypsäksi suolatussa vedessä. Noin 3-4 minuuttia.
3. Leikkaa avokado puoliksi ja poista kivi. Leikkaa neljään osaan.
4. Grillaa avokado ja broccolinit. Poista avokadosta kuori.
5. Tee oliiviöljystä, appelsiinimehusta, hunajasta ja punaviinietikasta salaatinkastike.
6. Sekoita varovasti kaikki ainekset keskenään.