Lähituottaja: Sauvon Säilyke Oy


17.3.2021

Sauvon Säilyke Oy on vuodesta 1962 toiminut perheyritys, joka sijaitsee Piikkiössä. Tehtaan juuret johtavat 1962 Sauvoon, jossa Toivo Saurén yhdessä kolmen paikallisen tuottajan kanssa alkoi säilöä kurkkuja vaatimattomasti vanhassa meijerissä. Vuonna 1966 toiminta siirtyi Piikkiöön. Tehtaalla valmistetaan kurkku-, punajuuri-, sieni, – ja vihannessäilykkeitä.  Sauvon tuotteiden resepti on pysynyt perhesalaisuutena näistä ajoista asti. Omien tuotteiden lisäksi yritys valmistaa tuotteita myös muille yrityksille näiden omilla resepteillä. Yrityksessä työskentelee ympäri vuoden n. 35 työntekijää ja kiireisimmän satokauden aikana työntekijämäärä yli kaksinkertaistuu.

– Teemme omalta osaltamme parhaamme, että käsityö ja kotimaisuus pysyvät lähellä elintarvikkeiden valmistuksessa. Uskomme, että erityinen huolenpito raaka-aineiden jalostuksessa erottaa tuotteemme muista. Vahvuutemme ovat lähellä tuotetut tuoreet, puhtaat raaka-aineet, joista valmistamme suomalaisella osaamisella ja perinteisellä reseptillä parhaita tuotteita. Käytössämme on ISO 22000 laatujärjestelmä, jonka avulla varmistamme tuotteidemme turvallisuuden ja korkean laadun. Raaka-aineet hankimme sopimustuottajilta lähialueilta Varsinais-Suomesta ja Satakunnasta. Tämä on siis todellista lähiruokaa, koska pääosa raaka-aineista tulee 100 km säteeltä, sanoo toimitusjohtaja Tom Saurén.

Tänä päivänä Sauvon Säilyke Oy on suomen suurin vihannessäilykkeiden valmistaja jalostaen tuhansia tonneja niin kurkkuja, punajuuria, sieniä kuin muitakin vihanneksia sopimusviljelyksiltä.

– Jo alusta saakka olemme tehneet yhteistyötä alueen osuuskauppojen kanssa. Piikkiössä Pikos ja Sauvon Säilyke sijaitsivat aikoinaan kadun vastakkaisilla puolilla, kertoo Saurén.