Viime vuoden kesätyöntekijät kertovat: Näillä keinoilla onnistut työnhaussa


20.12.2022

Viime vuoden kesätyöntekijät kertovat: Näillä keinoilla onnistut työnhaussa

Kesä on kiireistä sesonkiaikaa, jolloin vakituiset työntekijät viettävät perinteisesti kesälomiaan. Meillä Turun Osuuskaupassa on kova tarve kesätyöntekijöille, jotka pääsevät auttamaan myymälöiden, ravintoloiden, hotellien, ABC-liikennemyymälöiden ja S-pankkipalveluiden arjen pyörityksessä kesällä. Sopivia kandidaatteja aletaankin etsiä kovasti jo talviaikaan, sillä haluamme tiimeihimme ne kaikista innokkaimmat tekijät!

Tänä vuonna kesätyöhaku on käynnissä 2.1.–5.2., joten kannattaa olla nopea!

Mutta miten ihmeessä meille oikein sitten pääsee töihin? Kävimme moikkaamassa työntekijöitä, jotka onnistuivat viimevuoden kesätyöhaussa mallikkaasti.

– Mua ainakin itseäni jännitti työhaastattelu tosi paljon. Mun jännitykseen autto se, että valmistauduin hyvin haastatteluun ja mietin valmiiksi kysymyksiä mitä sitten pystyin kysymään haastattelijalta, kertoo Liisa Original Sokos Hotel Kupittaan ravintolasta Bistro Ellistä. Liisa halusi muistuttaa myös tulevia hakijoita siitä, että kesätyönhaussa kannattaa olla aikaisin liikenteessä. Moni yritys Turun Osuuskaupan tapaan aloittaa nimittäin haastattelut jo ennen kesätyöhaun loppua.

Juuso Koulukadun ABC:ltä puolestaan kertoo, että työnhaussa kaikista eniten merkkaa oma luonne ja asenne. – Kesätyönhaussa ratkaiseva tekijä on sun persoona. Sun täytyy näyttää, että sä oikeesti haluut siihen työpaikkaan, sanoo Juuso.

Ravintola Bistro Elliin töihin päätynyt Senni kertoo, että hänellä ei ollut kovinkaan paljoa kokemusta ravintola-alalta ennen kesätyön aloitusta. – Kannattaa pitää mieli avoinna ja uskaltaa hakea kesätyötä, joka ei oo välttämättä se kaikista tutuin just sulle. Tekemällä oppii paljon! Liisa komppaa Senniä ja kertoo, että hänelläkin kävi esimerkiksi niin hyvä tuuri, että sai aloittaa kesätyöpaikassaan jo keväällä ennen kesää. Kannatti siis laittaa hakemus ajoissa!