Välitilinpäätös – Prisma Tampereentie avataan joulukauppaan mennessä


23.9.2022

Prisma Tampereentien remontin alkamisesta on nyt kulunut suunnilleen 9 kuukautta ja tuntuu sopivalta vetää yhteen jonkinlainen välitilinpäätös. Omalta osaltani remontin suunnittelu alkoi jo pari vuotta sitten alustavilla laskemilla, joiden pohjalta tehtiin hallitusesitys ja tulospolku. Näitäkin sorvattiin ja hiottiin ”muutamat” illat hyvässä yhteistyössä esimieheni ja oman päällikkötiimin kanssa. Fiilis oli kyllä uskomattoman hieno, kun sain puhelinsoiton, että investointi vuodelle 2022 on juuri hyväksytty. Olin ehtinyt kertoa henkilökunnalle jo muutaman kerran noin vuoden välein, että remontti todennäköisesti alkaa ”ensi vuonna”.

Vaikka olin mukana myös Prisma Piispanristin rakentamisessa ja avauksen jälkeen operatiivisessa vetovastuussa, niin Tampereentien kohdalla oli kyse aivan eri kokoluokan projektin vetovastuusta. Urani tähän mennessä mittavin, haastavin ja mielenkiintoisin projekti. En olisi villeimmissä kuvitelmissanikaan osannut odottaa paljonko on tiedossa liikkuvia osia, eläviä aikatauluja ja kaikkea muuta.

Kylmäasentajat, rakentajaporukka ja sähkömiehet alkavat tuntua kuuluvan kalustoon ja tiukoista tilanteista huolimatta hommat ovat sujuneet erittäin hyvällä yhteistyöllä. Kun apuna on ollut koko ajan aivan mahtava rakennuttajapäällikkö Aleksi Viljanen ja kollegani ”kalustekeisari” Arttu Parkkinen, niin itse on päässyt keskittymään kokonaisuuden hallintaan ja suunnitteluun. Myös oman alueosuuskaupan market-tuki sekä SOK myymälä ja konseptisuunnittelu ovat tulleet tutuiksi tässä reissun myötä.

Uusia kassapöytiä on asennettu.

Sen lisäksi että olen saanut mahdollisuuden rakentaa Suomen parasta asiakaskokemusta ja helpointa ostosreissua, on oma ammatillinen salkku monipuolistunut valtavasti. Kyllä vanha koira oppii vielä uusia temppuja, ja kolmannen Prisman rakentaminen menisi varmasti jo kuin Strömsössä. Suurimpana yksittäisenä oppina oli olosuhteiden pakosta opettelu systemaattiseen sekä järjestelmälliseen työskentelytapaan ja kaiken mahdollisen dokumentointi ynnä tiedonjako. Nämä 4 asiaa olivat aivan kivijalka-asemassa ja osa meni minulla aikaisemmin kieltämättä hieman kauas omasta mukavuusalueesta.

Kuluva vuosi on mennyt mielenkiintoisessa äänimaailmassa, kun on paalutettu, purettu ja välillä olemme saaneet kuunnella timanttisahan sulosointuja, kun leikataan betonia. Myymälässä on asennettu ja siirretty melkein 7 kilometriä uutta hyllyä koko ajan saksinostureita väistellen. Vuosi on ollut täynnä vauhtia ja vaarallisia tilanteita ja onneksi vahingoilta on kuitenkin vältytty. Pysäköintipaikat ovat myös eläneet ja vaihtaneet paikkaa sekä muotoa aina remontin etenemisen mukaan. Sitkeästi ovat asiakkaat kuitenkin käyneet ostoksilla ja samaa sitkeyttä on osoittanut henkilökunta, kun ovat neuvoneet asiakkaita. Yhdessä vaiheessa ajattelimme järjestää kilpailun teemalla ”löydä kananmunat ja voita lahjakortti”.

 

Ruokatori on jälleen auki.

Kaupan tuleva miljöö ja Prisman tuorein konsepti alkavat jo hahmottua ja sitä mukaan oma sekä henkilökunnan odottava fiilis nousta kohti kattoa. Olen kyllä useana iltana mietiskellyt projektin kulkua ja sitä, miten mahtavan henkilökunnan, kollegoitten ja yhteistyökumppanien kanssa olen saanut elää ja hengittää tätä projektia. Kiitos kuuluu koko porukalle unohtamatta Prisma Piispanristin porukkaa, joka on hoitanut myymälää todella hienosti ja suurella sydämellä, kun oma ajankäyttö on painottunut Tampereentielle.

Tekemistä riittää vielä ja valmista on joulukauppaan mennessä. Silloin sitten tärähtää isosti.

Tuomo Makkonen , ryhmäpäällikkö ”PuuhaPete”@TurunOsuuskauppa