Poikkeuksellinen vuosi 2020


29.12.2020

Kiitos kuluneesta vuodesta ja hyvästä yhteistyöstä!

Vuosi 2020 on ollut poikkeuksellinen vuosi. Se jää meille mieleen koronavuotena, joka muutti tapojamme ja käsityksiämme arjesta. Haastoi meidät monella saralla.

Koronapandemia ja sen myötä siirtyminen poikkeusoloihin oli kova isku yritysmaailmalle. Myös me Turun Osuuskaupassa olimme pakotettuja pohtimaan liiketoimintaamme aivan uusista näkökulmista. Marketkauppa kävi, hotelli- ja ravintolatoiminta lähes pysähtyi. Oli mietittävä ratkaisuja. Alusta asti oli selvää, että haluamme välttää henkilöstön lomautukset ja irtisanomiset, vaikka näköpiirissä oli, että lähes 400 matkailu- ja ravitsemiskaupan parissa työskentelevän työt uhkasivat äkisti päättyä.

Monitoimialaisuus oli meidän turvamme myös tässä kriisissä. Marketkauppa työllisti koko ajan enemmän ihmisiä. Perustimme lyhyessä ajassa toistakymmentä verkkokaupan pistettä, avasimme riskiryhmäläisille puhelinpalvelun ruokatilauksien hoitamiseen, laajensimme markettien aukioloaikoja niin, että tälläkin hetkellä 12 ruokakauppaamme palvelee ympäri vuorokauden. Samanaikaisesti pidimme huolta myös asiakaskokemuksen kehittämisestä ja uudistimme useiden S-Market- ja Prisma-myymälöiden ilmettä ja tarjoomaa. Palaute uudistuksista on ollut erittäin positiivista.

Myös ravitsemiskaupassa haimme uusia toimintamalleja. Hyvin lyhyessä ajassa löysimme keinoja tarjota ravintolaruokaa sekä noutopalveluna että kotiin kuljetettuna. Nyt vuoden lopussa voimme iloita, että onnistuimme pitämään koko henkilökuntamme töissä. Olemme tästä todella ylpeitä.

Koronakriisin jälkimainingit vaikuttavat varmasti vielä pitkälle tulevaisuuteen. Vielä kesän kynnyksellä me Turun Osuuskaupassakin pelkäsimme pahinta ja oletimme tuloksemme kärsivän reippaasti pandemiasta. Nyt voin kuitenkin ylpeänä todeta, että tuloksemme on myös tänä vuonna plussalla – kiitos siitä kuuluu ihan jokaiselle tokkilaiselle ja meidän asiakkaillemme. Turun Osuuskauppa on vakavarainen yritys ja uskomme, että niin liikevaihtomme, operatiivinen tuloksemme kuin omavaraisuusasteemme kehittyy ja nousee tasaiseen tahtiin tulevina vuosina. Jatkamme myös investointeja palveluverkostomme kehittämiseksi.

Ensi vuosi on meille erityisen merkityksellinen. Turun Osuuskauppa nimittäin juhlii 120-vuotista taivaltaan. Tarinamme alkaa vuodesta 1901 Turun Raunistulasta, jolloin toimimme nimellä Vähäväkisten Osuusliike. Alusta alkaen olemme olleet asiakasomistajiemme arjessa mukana monella tavalla, ja niin teemme edelleen. Etujen ja palvelujen tuottaminen on edelleen toimintamme ytimessä. Ja tämä näkyy myös juhlavuoden aikana ympäri maakuntaa.

Toivotan sinulle ja läheisillesi onnea, menestystä ja terveyttä vuodelle 2021!

Antti Heikkinen

 

Kirjoittaja on Turun Osuuskaupan toimitusjohtaja, joka hakee virtaa luonnossa liikkumisesta ja joogasta.

 

Ps. Me Turun Osuuskaupassa olemme toimineet keväästä lähtien henkilökunnan ja asiakkaiden turvallisuus edellä. Se on meille kaikista tärkeintä. Sen vuoksi myös perinteinen Turun Osuuskaupan uudenvuodenvastaanotto on tältä vuodelta peruttu.