Kutsumus löytyi kosmetiikkaosastolta


13.10.2023

Mirelle, myyjä, Sokos Wiklund

Hellou, olen Mirelle ja työskentelen Sokos Wiklundilla kosmetiikkamyyjänä kahdettatoista vuotta. Minulla ei aiemmin ole ollut koulutusta kosmetiikka-alalta, mutta nyt alkuvuodesta, kiitos työpaikkani, olen opiskellut kauneusneuvojan osakoulutusta, josta valmistun suunnitelman mukaan loppuvuodesta. Ensikosketukseni TOK:iin on toukokuusta 2008, jolloin aloitin kesätyöntekijänä S-Market Halisissa. Sain ”jatkoa kesätöille” Piispanristin Prismasta, jossa työskentelin melkein kolme vuotta. Toimin siellä kassamyyjänä.

Toukokuussa 2011 aloitin työt Sokos Wiklundilla kosmetiikkaosastolla kassamyyjänä. Olin jo silloin erittäin innostunut työstäni ja se innostus ei ole laantunut, vaan koko ajan kasvanut, kun olen löytänyt oman alani. Minulla on erityinen paikka sydämessäni kaikille entisille ja nykyiselle pomolleni, koska en olisi antoisassa työssäni ilman heitä.

Toivon kaikille mahdollisuutta omannäköiseen työhön, se on uskomattoman tärkeää. Esimerkiksi kosmetiikkaosastolla työskentelemme arkiaamujen kello kuuden kuormanpurusta iltaan kymmentä yli kahdeksaan kassansulkuun asti. Asiakaskohtaaminen alkaa aina asiakkaan tervehtimisestä, joka antaa asiakkaalle signaalin, että hän on tervetullut. Tervehdimme kaikkia, myös ohikulkijoita, jotka ovat menossa toisaalle asioimaan, kuten S-Markettiin tai Wiklundilla sijaitsevalle Tokmannille. Tarjoamme apua ja vaikka asiakas ei heti tarvitsisikaan apua, hän saattaa hetken kuluttua palata kysymyksen kanssa. Radiopuhelimet helpottavat työtämme paljon, sillä kysymme usein apua kollegoilta. Tsemppaamme toisiamme myös radiopuhelimen kautta ja itse omaan hyvän huumorintajun (ainakin omasta mielestäni ha ha), niin saatan välillä läväyttää huumorinkukkaakin siellä.

Nautin suunnattomasti työstäni. Kutsumukseni on erityisesti luonnonkosmetiikka ja terveystuotteet. Kosmetiikkaosastolla on mahtava työilmapiiri ja itse asiassa koko Wiklundilla on mahtava työskennellä. Työntekijät moikkaavat toisiaan ja olemme kaikki samalla viivalla. I truly madly deeply love my job ♡

Tiedätkö muuten, kun erityisesti nyt ilmojen viilentyessä iho alkaa kiristellä, avuksi tulee vesikosteus. Kaikki ihot tarvitsevat vesikosteutta, kaikki. Haastan sinua jättämään vanulapun pois ja sivelemään kasvoveden iholle ja lukitsemaan sen kasvovoiteella. Pintakuivuutta ei taltuta yksin tuhti voide. Hyvänä esimerkkinä voi pitää sitä, että jos kaataa kuivaan kukkamultaan läjän vettä, mitä tapahtuu? Vesi jää lillumaan mullan päälle. Sama juttu pätee myös ihoon, kun laitat kuivalle iholle voiteen. Toinen vinkkini kiristelevään ihoon on puhdistusöljy. Se sopii kuivasta ihosta aina akneihoon. Luit oikein, se itseasiassa tasapainottaa epäpuhtaammankin ihon öljyntuotantoa. Se ei myöskään pese liikaa, eikä siis vahingoita ihon omaa suojaa. Se myös puhdistaa kaiken meikin, joten voit jättää halutessasi silmämeikinpoistoaineen pois. Ravintolisistä mm. kollageeni, hyaluronihappo ja hyvät öljyt edesauttavat kuivuvan ihon hyvinvointia.