Kesä saaristossa


16.1.2023

Paraisten S-marketissa on rauhallinen tunnelma, kun saavumme myymälään. Olemme sopineet haastattelun Sonjan kanssa, joka on nyt toista päivää töissä jouluapulaisena täällä S-marketissa. Meitä kiinnostaa eniten, miten Sonja on päätynyt tänne saaristoon töihin ja kuinka hänen työuransa on oikein alkanut Turun Osuuskaupassa.

– Moi, te olette varmaan tulossa haastattelemaan mua, huikkaa energinen nuori nainen ja kävelee luoksemme.

Vaihdamme kuulumiset ja etsimme, missä olisi rauhallinen paikka jutella hiukan syvemmin. Ykköskassa on vapaa ja hiljainen, joten pyydämme Sonjaa istahtamaan siihen.

– Mä oon töissä täällä Paraisten S-marketissa. Mä alotin täällä kaks kesää sitten kesätöissä ja tulin tänne nyt taas jouluapulaiseksi töihin, aloittaa Sonja.

Sonja kertoo opiskelevansa tällä hetkellä, joten pystyy tekemään töitä vain koulun kesä- ja joululoman aikana. Sonja jatkaa, että on kätevää, kun hän on pystynyt Turun Osuuskaupassa työskennellessään sumplimaan työajankohdat itselle sopiviksi joustavasti. Tuttuun työpaikkaan on myös mukava tulla, kun tuntee jo työn ja työkaverit ennestään.

– Täällä saaristossa on kiva olla töissä, koska täällä pääsee käyttämään ruotsin kieltä tosi paljon ja siitä saa myös kielilisää, kertoo Sonja.

Osin ruotsinkielisillä alueilla sijaitsevat saaristopaikkakuntien toimipaikat ovatkin hyvä keino kartuttaa omaa kielitaitoaan – oli sitten alkeiden osaamisen tarpeessa tai jo edistyneempi ruotsin kielen taitaja. Saariston kesätyöpaikka on täydellinen mökkiläiselle, mutta kyllä bussillakin pääsee perille näppärästi. Kiinnostavaa on kuitenkin vielä se, kuinka Sonja on päätynyt juuri Paraisille kauppaan töihin.

– Tää oli mulle luontainen valinta, koska mä itse asun tässä lähellä. Monet luulee, että saaristopaikkakuntien työpaikkoihin olisi jotenkin pitkä matka ja hankala kulkea. Tännekin on oikeesti tosi hyvät bussiyhteydet ja esimerkiksi jos on mökki täällä, niin sittenhän kulkeminen on vielä helpompaa.

Täytyy myöntää. Sonja on ihan oikeassa. Eihän tänne mennyt Kaarinastakaan kuin vain vajaat 20 minuuttia ajella.

– Täällä saaristossa tarvitaan kesätyöntekijöitä aika paljon, sillä mökkiliikenne vilkastuttaa kauppaa aika lailla. Ei tule ainakaan tylsää näissä hommissa! Mä ainakin ootan innolla, ketä kaikkia uusia työkavereita saadaan tänne taas.

Turun Osuuskaupalla onkin useita kesätyömahdollisuuksia saariston alueella. Paraisilta ja Uudestakaupungista löytyy S-market ja Sale sekä Nauvosta, Kustavista ja Taivassalosta Sale.

Turun Osuuskaupan kesätyöhaku on käynnissä 5.2. saakka – miltä susta kuulostaisi viettää kesä saaristossa.

Hae täällä.