Vastuullisuus

Ruoka-apua todelliseen tarpeeseen. Ruokaa noudetaan lähes kaikista Turun Osuuskaupan kaupoista kuutena päivänä viikossa.

Operaatio Ruokakassi

Turkulainen Operaatio Ruokakassi ry jakoi viime vuonna noin 2,1 miljoonaa kiloa ruokaa vähävaraisille, sen on yhtä kuin yli 240 000 kassia. Yksi toiminnan mahdollistajista on Turun Osuuskauppa, joka lahjoittaa marketeistaan ruokaa vuositasolla noin 550 tonnia.

Operaatio Ruokakassi perustettiin vuonna 2008 ja pian tämän jälkeen käynnistyivät myös ensimmäiset keskustelut osuuskaupan kanssa. Viimeiset pari vuotta yhteistyö osuuskaupan ja Operaatio Ruokakassin välillä on ollut hyvin järjestelmällistä ja suunnitelmallista: Ruokaa noudetaan lähes kaikista Turun Osuuskaupan kaupoista kuutena päivänä viikossa.

- Haluamme toimia mahdollisimman vastuullisesti omalla alueellamme ja täyttää velvoitteemme yrityskansalaisena auttamalla vähävaraisia. Yhteistyöstä hyötyvät kaikki osapuolet – voimme antaa kaupasta ylijääviä käyttökelpoisia elintarvikkeita Operaatio Ruokakassille edelleen jaettavaksi niitä tarvitseville, talousjohtaja Hannamaija Reunanen Turun Osuuskaupasta toteaa.

- Valitettava tosiasia on, että köyhyys ja sen mukana ruoka-avun tarve on Suomessa lisääntynyt ja toimintamme on monelle ihmiselle äärimmäisen merkityksellistä. On ollut ilo huomata, että yritykset ovat ottaneet vastuuta tästä asiasta koko ajan enemmän, kertoo Renee Honkanen Operaatio Ruokakassista.Operaatio Ruokakassin ja Turun Osuuskaupan yhteistyö jatkuu ja sitä kehitetään edelleen tulevaisuudessa.

- Yhteistyö on meille luontevaa, kun toimimme kaupan alalla ja käyttökelpoista ruokaa jää yli päivittäin, Hannamaija Reunanen sanoo.