S-ryhmän kasvu luo työpaikkoja


12.2.2009

S-ryhmän vähittäismyynti jatkoi kasvuaan viime vuonna. Myynti ylsi 11,8 miljardiin euroon, kun vuonna 2007 määrä oli 10,5 miljardia. Myyntivauhdista huolimatta ryhmän yhteenlaskettu tulos heikkeni 250 miljoonaan euroon edellisvuoden 318 miljoonasta.

Osuuskauppojen tulos ennen satunnaiseriä pysyi likimain edellisvuoden lukemissa. Vuoden 2008 tulos oli 258 miljoonaa euroa, missä oli pudotusta kahdeksan miljoonaa.

SOK-yhtymän tulos sen sijaan heikkeni selvästi. Kun yhtymä ylsi vielä 2007 lähes 52 miljoonan tulokseen ennen veroja, niin nyt tulos oli liki kahdeksan miljoonaa euroa tappiolla. Pudotuksen syynä olivat nopean laajentumisen aiheuttamat avauskulut ja eräät kertaluontoiset arvojen alaskirjaukset.

Vaikka taantuman vaikutukset näkyvät myös S-ryhmässä etenkin autokaupassa ja rakentamiseen liittyvässä kaupassa, päivittäistavarakaupan menestyksen ja asiakasomistajien määrän kasvun varaan on hyvä rakentaa tulevaisuutta.

– Jatkamme investointiohjelmaamme suunnitelmien mukaisesti ja luomme lähivuosina merkittävästi pysyviä työpaikkoja Suomen eri osiin, SOK:n pääjohtaja Arto Hiltunen linjaa.