Reilu Kaveri -stipendien hakuaika alkaa


14.3.2018

Turun Osuuskauppa käynnistää yhteistyössä Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n kanssa hankkeen, jonka puitteissa jokainen TOK:n toimialueella toimiva alakoulu voi jakaa Reilu Kaveri -stipendin.

Stipendin voi saada oppilas, joka on valmis ottamaan kaikki mukaan leikkeihin ja toimii reiluna kaverina omassa kouluyhteisössään. Tarkoituksena on, että oppilaat itse valitsevat keskuudestaan

stipendin saavan oppilaan. Hakuaika stipendeille alkaa 14.3.2018 ja päättyy 15.4.2018. Stipendit luovutetaan koulujen kevätjuhlien yhteydessä. Stipendi on S-ryhmän 50 € lahjakortti.

–  Haluamme tällä tavalla kannustaa alakoululaisia yhteisöllisyyteen ja toisten huomioonottamiseen. Tämän stipendin saajan ratkaisee arvosanojen sijaan pyyteetön halu auttaa koulukavereita. Reilu kaveri -stipendin perusteet kumpuavat osuustoiminnan eettisistä arvoista, joita ovat ympäröivästä yhteisöstä ja muista ihmisistä välittäminen, kertoo asiakkuus- ja viestintäpäällikkö Jaana Evesti Turun Osuuskaupasta.

Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry (LiikU) on vuonna 1993 perustettu yleishyödyllinen järjestö, joka toimii Lounais-Suomessa yli tuhannen urheiluseuran asialla. LiikU on jo kymmenen vuotta edistänyt oppilaiden osallisuutta kouluyhteisössä muun muassa kouluttamalla oppilaita välituntiliikuttajiksi eli Välkkäreiksi.  

– Aktiivinen yhdessä tekeminen ja oppilaiden osallistaminen toimintaan muovaa luokista sekä koko koulusta yhteisöllisemmän. On hienoa, että Turun Osuuskauppa on yhdessä kanssamme mahdollistamassa Reilu kaveri -stipendiä, sanoo kehittämispäällikkö Karita Toivonen Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry:stä.

Turun Osuuskauppa toimii 20 kunnan alueella ja alakouluja TOK:n toimialueella on yhteensä 146.