Kulman Keittiön tacosalaatti


1.3.2018

Kulman Keittiön täyttävä tacosalaatti on erinomainen herkku vaikka illanistujaisiin. Se saa sopivasti potkua jalapenoista.

  • 4-6:lle
  • Vaikeustaso: helppo
  • Valmistusaika: 30 min


Tomaattisalsa
4 kaltattua tomaattia
1 pieni keltasipuli
½ ruukkua korianteria
1 tl tomaattipyreetä
2 valkosipulinkynttä
1 tl sokeria
10 tippaa tabascoa
1 tl suolaa

Queso
vajaa 1 dl maitoa
1 pkt (200 g) cheddarjuustoviipaleita

Jauhelihakastike            
1 sipuli                
3 valkosipulinkynttä
2 tuoretta vihreää jalapenoa
½ ruukku korianteria
2 rkl rypsiöljyä
400 g naudanjauhelihaa
500 g tomaattimurskaa        
1 tl suolaa            
1 tl sokeria            
1 tl mustapippuria        

1 ruukku jääsalaattia
1 keltainen paprika
1 punainen paprika
50 g rucolaa
1 prk (150 g ) creme fraichea
200 g nachoja
jalapenoja
parmesaanijuustolastuja
½ limen mehu

Valmista ensin tomaattisalsa. Pilko tomaatit ja keltasipuli pieniksi kuutioiksi. Hienonna korianteri. Voit valmistaa salsan suoraan tarjoilukulhoon. Laita kulhoon tomaatit ja korianteri. Lisää joukkoon pilkottu keltasipuli ja tomaattipyree. Raasta joukkoon valkosipulinkynnet. Mausta sokerilla, tabascolla  ja suolalla. Sekoita kaikki aineet sekaisin. Anna maustua jääkaapissa 10 minuuttia ennen tarjoilua.

Tee sen jälkeen queso eli juustokastike. Kaada maito kattilaan ja kuumenna se höyryäväksi. Älä keitä. Laita maidon sekaan cheddarjuustoviipaleet. Sekoittele niin kauan, kunnes juusto sulaa ja seos on tasaista. Anna kastikkeen jäähtyä hieman ennen tarjoilua.

Valmista jauhelihakastike. Pilko sipuli, valkosipuli ja jalapenot pieniksi paloiksi. Hienonna korianteri. Kaada rypsiöljy pannuun ja ruskista jauheliha. Anna jauhelihan paistua rauhassa aina kääntelyiden välissä, jotta siihen tulee kunnon paistopinta. Lisää jauhelihan joukkoon pilkottu sipuli, valkosipulit ja jalapenot. Sekoita. Kaada joukkoon tomaattimurska ja mausta sokerilla, pippurilla ja suolalla. Hauduta 3 minuuttia. Lisää lopuksi hienonnettu korianteri.

Kasaa salaatti. Pese ja revi salaatti pienemmäksi. Pilko paprikat. Kasaa tacosalaatti suoraan tarjoiluastialle. Laita pohjalle salaatti ja rucola. Lisää niiden päälle paprikat ja jauhelihakastike. Kaada päälle tomaattisalsa, creme fraiche ja juustokastike. Murskaa nachot kevyesti salaatin päälle. Ripottele päälle jalapenoja ja parmesaanilastuja. Purista lopuksi salaatin päälle limen mehu.