Lähituottaja: Hoviherkku


24.2.2021

Hoviherkun leipomo on pieni perheyritys Kaarinan Hovirinnassa, jossa työskentelee omistajaperheen lisäksi yksi leipuri.

-Leivomme maanantaista lauantaihin joka päivä tuoretta leipää, sämpylöitä sekä pullaa ja toimitamme ne kauppoihin heti aamulla. Kaikki tuotteemme ovat käsin leivottuja kotimaisista jauhoista, kertoo Hoviherkun Marjo Aartti.

Leipomo pyrkii mahdollisuuksien mukaan käyttämään tuotteissaan vain kotimaisia raaka-aineita.

-Leivissämme on rapea kuori, jonka sisällä on pehmeä sisus ja löydät ne Prismojen sekä S-Markettien paperipussileipien hyllystä, Aartti opastaa.

Leipomo on perustettu vuonna 2017 ja alusta lähtien se on toimittanut tuotteita TOK: n myymälöihin.

-Johtuen aikaisemmasta työhistoriastani myymäläleipomossa, ajattelin, että leipämme voisivat mennä kaupaksi myymälöissäkin ja otin yhteyttä Turun osuuskauppaan ja siitä se yhteistyö lähti toimimaan melko nopeasti ensin muutamalla myymälällä ja sen jälkeen myymälöiden määrä on noussut yhdeksään, Aartti päättää.