Turun Osuuskaupan kauneuspalveluiden asiakasrekisterin tietosuojainformaatio

Kauneudenhoitopalvelun asiakasrekisterissä hallinnoidaan tietoja kauneushoitolasta ajan varanneista ja asioineista asiakkaista, ja rekisterinpitäjänä toimii Turun Osuuskauppa (tok.tietosuoja@sok.fi) Suostumuksellasi voimme lähettää sinulle suoramarkkinointia kauneuspalveluiden ja -tuotteiden markkinoimiseksi sekä tapahtumakutsujen lähettämiseksi.

Millaisia henkilötietoja keräämme sinusta

Kauneuspalveluiden asiakasrekisterissä käsitellään muun muassa perustietojasi (nimi- ja yhteystiedot), tietoja ajanvarauksesta sekä tietoa kauneushoitolassa tehdyistä töistä eli tietoa tekijästä, käytetyistä aineista ja niiden sopivuudesta sekä tekniikoista ja ostoistasi. Katso tarkemmin à linkki selosteeseen rekisterin tietosisältöön.

Mihin tarkoituksiin käytämme henkilötietojasi

Käytämme kauneuspalveluiden asiakasrekisterin tietoja

  • asiakassuhteen hoitamiseen ja kehittämiseen, jotta saat yksilöllistä ja laadukasta palvelua
  • yhteydenpitoon varausten varmistamiseksi ja mahdollisiin muihin palveluun liittyviin yhteydenottoihin.
  • asiakaskortistoa käytämme sinulle aiemmin tehtyjen töiden tietojen ja käytettyjen tuotteiden ja aineiden tallentamiseen, jotta varmistamme, että työn laatu on tasaista ja laadukasta sekä sinulle turvallista.

Kysymme mahdolliset allergiat tai muut yliherkkyydet sinulta joka kerta erikseen.Emme säilytä tietoa terveydestäsi, jotta varmistamme käytössämme olevan tiedon ajan tasaisuuden ja turvallisuutesi.
Voimme käyttää henkilötietokoosteita, joista sinua ei voi tunnistaa, myös kauneuspalveluiden liiketoiminnan suunnitteluun ja kehittämiseen kuten asiakaspalautetutkimuksen toteuttamiseen tai raportointiin.

Mistä saamme henkilötietojasi
Kauneudenhoitopalvelun asiakasrekisterissä olevat henkilötietosi ovat pääosin sinun itsesi antamia esimerkiksi varatessasi aikaa kauneushoitolaamme. Tehdyistä töistä ja ostoista tallennetaan tietoa asiointisi yhteydessä. Päivitämme muuttuneet nimi- ja yhteystiedot pyynnöstäsi. Katso tarkemmin Turun Osuuskaupan kauneudenhoitopalveluiden tietosuojaseloste - TOK

Henkilötietojen käsittelyn oikeusperusteet
Kauneuspalveluiden asiakasrekisterin henkilötietojen käsittely perustuu sopimukseen, joka muodostuu käydessäsi kauneushoitolassamme. Katso tarkemmin Turun Osuuskaupan kauneudenhoitopalveluiden tietosuojaseloste - TOK

Kuka käsittelee henkilötietojasi
Tietojasi käsittelevät ainoastaan sellaiset kauneushoitolan, S-ryhmän tai palveluntarjoajiemme työntekijät, joiden työtehtäviin se kuuluu. Käsittelemme henkilötietoasi aina huolellisesti ja noudatamme hyvää tietojenkäsittelytapaa. Henkilötietojasi ei käsitellä Euroopan unionin tai Euroopan talousalueen ulkopuolella.

Sinun oikeutesi
Saat tietoa henkilötietojesi käsittelystä tästä tietosuojainformaatiosta ja tarkemmin kauneuspalveluiden tietosuojaselosteesta Turun Osuuskaupan kauneudenhoitopalveluiden tietosuojaseloste - TOK
Sinulla on oikeus kieltää kauneuspalvelujen henkilötietojesi perusteella tehtävä suoramarkkinointi, markkinatutkimukset ja puhelinmarkkinointi ottamalla yhteyttä kauneushoitolaasi.
Sinulla on oikeus saada pääsy omiin henkilötietoihisi. Helpoimmin teet sen tekemällä tietopyynnön sähköisellä verkkolomakkeellamme SOK Tietopyyntö (s-kanava.fi)
Voit korjata virheellisiä ja puutteellisia asiakastietojasi ottamalla yhteyttä suoraan kauneushoitolaan.
Sinulla on oikeus saada tieto henkilötietojen tietoturvaloukkauksista. Ilmoitamme sinulle viipymättä, mikäli meillä tapahtuisi tietoturvaloukkaus, joka voisi uhata vakavasti sinun yksityiselämääsi.
Katso tarkemmin oikeuksistasi kauneuspalveluiden asiakasrekisterin tietosuojaselosteesta Turun Osuuskaupan kauneudenhoitopalveluiden tietosuojaseloste - TOK

Miten lasten henkilötietoja käsitellään
Emme talleta asiakasrekisteriimme alle 13-vuotiaiden lasten tietoja.

Henkilötietojen käsittelyn vaikutukset sinulle ja miten henkilötietojasi suojataan
Suojaamme henkilötietojasi huolellisesti koko niiden elinkaaren ajan käyttämällä asianmukaisia tietosuoja- ja tietoturvallisuuskeinoja. Kauneuspalveluiden järjestelmätoimittajat käsittelevät henkilötietojasi tietoturvallisissa palvelintiloissa. Pääsyä henkilötietoihin on rajoitettu ja henkilöstöllä on salassapitovelvollisuus.

S-ryhmässä suojaamme henkilötietojasi muun muassa ennakoivalla riskienhallinnalla ja turvallisuussuunnittelulla, tietoliikenteen suojakeinoin ja käyttämällä turvallisia laitetiloja, kulunvalvontaa ja turvallisuusjärjestelmiä. Henkilötietoja sisältävät fyysiset asiakirjat säilytetään alkukäsittelyn jälkeen lukituissa ja paloturvallisissa säilytystiloissa. Käyttöoikeuksien myöntäminen ja seuranta on hallittua. Koulutamme henkilötietojen käsittelyyn osallistuvaa henkilökuntaamme säännöllisesti ja huolehdimme siitä, että myös yhteistyökumppaniemme henkilöstö ymmärtää henkilötietojen luottamuksellisen luonteen ja turvallisen käsittelyn merkityksen. Valitsemme käyttämämme alihankkijat huolellisesti. Päivitämme jatkuvasti sisäisiä käytäntöjämme ja ohjeitamme.

Jos kaikista suojatoimistamme huolimatta henkilötietosi joutuisivat vääriin käsiin, on mahdollista, kuten muissakin henkilötietoja käyttävissä palveluissa, että henkilötietojasi käytetään väärin. Jos havaitsemme tällaisen tapahtuman, ryhdymme viipymättä selvittämään sitä ja pyrimme estämään aiheutuvat vahingot. Informoimme tietoturvaloukkauksesta tarvittavia viranomaisia ja sinua lainsäädännön vaatimusten mukaisesti.

Kuinka kauan säilytämme tietojasi
Säilytämme asiakasvarausjärjestelmän tunnuksia kuluvan vuoden ja 1 vuotta viimeisimmästä varauksesta, ja asiakaskortteja ja käyntitietoja kuluvan vuoden + 1 vuotta viimeisimmästä käynnistäsi sen varalta, että käyntiesi välillä on pidempi tauko ja haluat palata asiakkaaksemme niin sanottuna vanhana asiakkaana.

Mihin voit ottaa yhteyttä

Kauneuspalveluiden asiakasrekisteriin liittyvissä kysymyksissä palvelemme kauneushoitoloissamme ja sähköpostitse osoitteessa tok.tietosuoja@sok.fi

Vastaamme henkilötietojen käsittelyyn ja tietosuojaan liittyviin kysymyksiin myös osoitteessa: tietosuojavastaava@sok.fi.

Voit myös aina epäselvissä tilanteissa ottaa yhteyttä valvovaan viranomaiseen. Katso tarkemmin https://tietosuoja.fi/etusivu.