Wiklundin uudistustöille rakennuslupa


18.5.2018

Turun Osuuskauppa uudistaa Turun keskustassa sijaitsevasta Wiklundista elämisen monipuolisen keskuksen.

Turun kaupungin rakennus- ja lupalautakunta myönsi rakennusluvan Wiklundin uudistustöille. Uudistustyöt alkavat hotellin laajennuksella ja hotellin tilojen uudistuksella. Hotellihuoneiden lukumäärä kasvaa nykyisestä 60 noin 110 huoneeseen. Lisäksi rakennetaan uudet pääsisäänkäynnit Kauppiaskadulle ja Eerikinkadulle sekä aloitetaan uusien ravintoloiden ja maisemahissin rakentaminen.

Ensimmäisessä vaiheessa investointi kohoaa yli 19 miljoonan euron. Hankkeen pääurakoitsijaksi on valittu TKU-Rakennus Oy.

– Wiklundin uudistus on vaativa ja haasteellinen urakka ja se on meille erittäin merkittävä työ seuraavalle parille vuodelle. Olemme kovasti kiitollisia luottamuksesta, sanoo toimitusjohtaja Olli-Pekka Otava TKU-Rakennus Oy:stä.

Sokoksen osastot paikoillaan juhannukseen mennessä

Wiklundin Sokoksen uudistukset ovat jo käynnissä. Käytännössä Sokoksella osastot vaihtavat paikkaansa ja viimeisetkin vaihdokset saadaan toteutettua ennen juhannusta. Merkittävimmät muutokset ovat olleet kioskin siirtyminen neuvonnan yhteyteen ensimmäisessä kerroksessa ja naisten jalkineiden siirtyminen katutasoon. Lisäksi ensimmäisessä kerroksessa kosmetiikkaosasto levittäytyy laajemmalle alueelle. Kakkoskerroksesta löytyvät edelleen miesten vaatteet ja asusteet sekä kodin tuotteet.

Nykyisistä ravintoloista W wine & deli palvelee tuttuun tapaan ensimmäisessä kerroksessa juhannukseen asti, kunnes nykyisen pääsisäänkäyntikulman uudistaminen alkaa ja uudet pääsisäänkäynnit valmistuvat. Tämän jälkeen syyskuussa tilalle avataan uusi kahvila. W Cafe löytyy edelleen toisesta kerroksesta ja palvelee normaalisti. Kolmannen kerroksen Hyvä Olo -hoitola sulkeutuu uudistamisen ajaksi juhannuksesta ja avautuu jälleen syyskuussa. S-market Wiklund Herkku palvelee uudistusten aikana normaalisti.

Wiklund elää kanssasi uudistustöistä huolimatta ja on avoinna normaalisti. Uudistustyöt pyritään suorittamaan niin, että niistä aiheutuu mahdollisimman vähän häiriötä asioinnille.