Wiklundin legendaarinen historia


3.6.2019

Wiklundin lähes 125-vuotiseen historiaan on mahtunut monia värikkäitä vaiheita.

Tänä päivänä Original Sokos Hotel Wiklund on osa viihtyisää, täyden palvelun elämisen keskusta. 

1895 – rautakauppias Axel Wiklund perustaa ensimmäisen rautakauppansa Kauppatorin kulmalle.

1907 – liike laajentuu viereiseen kiinteistöön Kauppiaskadun varrella.

1957 – Turku modernisoituu vauhdikkaasti ja ensimmäinen uudenaikainen tavaratalo Oy Wiklund Ab valmistuu Kauppiaskadulle kauppatorin laidalle.

1958 – SOK ostaa Oy Wiklund Ab liiketoiminnan Wiklundin suvun perikunnalta. Osuuskauppa jatkaa Wiklund-korttelin mittavaa kehityshanketta.

1961 – Wiklundin kulman ja sen ikonisen tornitalon rakentaminen alkaa.

1963 – ”Wikken kulma” saa tutun muotonsa, kun laajennettu tavaratalo avautuu asiakkaille. Tavaratalon lisäksi tornitalossa toimi Turun Osuuskaupan pääkonttori.

Tavaratalon valikoima on ennennäkemätön. Pohjakerroksesta löytyy taloustavaran ja rautakaupan osastot. Katutasoon sijoittuvat pikamyymälä, paperi-, kirja-, sekä miesten asuste- ja kosmetiikkaosastot. Toisesta kerroksesta löytyvät niin naisten kuin lastenkin asusteet, sekä kengät ja kodintekstiilit. Lisäksi asiakkaita palvelee kahvila. Kolmannen kerroksen tarjontaan kuuluvat ulkoiluasusteet, lelut ja urheiluvälineet.

1986 – Sokos Hotel City Börs aloittaa toimintansa ja Wiklund Herkku kunnostetaan.

2006 – Turun Osuuskauppa ostaa Turun Sokos Oy:n liiketoiminnan ja Sokos Wiklundin Kiinteistön SOK:lta.

2007 – Wiklund-korttelin kehittäminen ja Sokos Wiklundin laajennushanke alkavat.

Korttelissa laajennetaan ja uudistetaan Sokos-tavarataloa ja samalla uudistetaan samassa kiinteistössä toimivan Sokos Hotel City Börsin hotellihuoneet. Myös tavaratalon yhteydessä toimivan ruokakaupan ja ravintolan palvelut uudistuvat ja laajentuvat.

2008 – Uudistunut S-Market Wiklund Herkku avautuu asiakkaille.

Uudistuksen myötä sekä pinta-ala että myymälän valikoimat kasvavat lähes kaksinkertaisiksi.

2008 – Sokos Wiklund remontin harjannostajaisjuhlat.

Wiklund- kiinteistön ostaminen SOK:lta vuonna 2006 ja uudistus on tähän mennessä Turun Osuuskaupan suurin yksittäinen investointi.

2011 – Sokos Wiklundin uudistus valmistuu.

Saman katon alta löytyvät kahvila-ravintola W wine & deli, W Take Away -piste, lähi- ja luomuruokaan keskittynyt W Tori sekä hemmottelukeidas W Hyvä Olo – perinteistä tavaratalotarjontaa unohtamatta.

2018 Turun Osuuskauppa aloittaa Wiklundin täydellisen uudistamishankkeen.

Uusien ravintola-, hotelli- ja viihdetoimintojen myötä Turun keskustassa sijaitsevasta Wiklundista tulee elämisen monipuolinen keskus.

2019 Kokonaan uudistunut Wiklund avautuu kevään aikana

Uudistunut Wiklund ei ole vain tavaratalo, vaan elämisen keskus. Wiklund elää kanssasi. Wikkellä tavataan, syödään, ”mennää kaffel”, shoppaillaan, työskennellään ja yövytään. Wiklund on sydämeltään turkulainen, ja se sykkii kasvavan ja kehittyvän kaupungin mukana.

Tarjolla on erityinen kattaus ravintolapalveluita, joista asiakkaita palvelevat jo monille kantapaikaksi muodostunut Coffee House, helposti lähestyttävä Rapido. Sosiaalisten kohtaamisten VENN ja italialaistyyppinen Trattoria. Turun kattojen ylle avautuu Turun ensimmäinen kattobaari Walo Rooftop Bar.

Walo Rooftop Bar on Wiklundin kruununjalokivi. Kahteen kattokerrokseen ulottuvassa ympärivuotisessa baarissa on huikeat näköalat yli kaupungin.

Hotellipalveluista vastaa kokonaan uusi Original Sokos Hotel Wiklund luoden puitteet ainutlaatuiseen ja kokonaisvaltaiseen hotellielämykseen. Hotelli avattiin maaliskuun alussa.

Kolmanteen kerrokseen sijoittuvat täysin uudenlaiset ja inspiroivat kokoustilat, sekä tapahtumien monipuolinen kokonaisuus täydentäen kokonaisuuden.

Lisäksi asiakkaita hemmottelee Hyvä Olo- ja Hyvä Olo Express- hoitolat, sekä täyden palvelun S-market Wiklund Herkku. 

Saman katon alla palvelutarjontaa täydentää joukko erikoistavaraliikkeitä ja -palveluja.

 

Wiklund elää kanssasi, 

Original Sokos Hotel Wiklund
Eerikinkatu 11, Turku