Vastuullisen kuluttajan osto-opas


20.3.2012

Suosiako ulkomailla tuotettua luomua vai kotimaisia kasviksia? Kumman hiilijalanjälki on suurempi: lehmänmaidon vai soijajuoman?

Tavarapaljouden keskellä hyllyjen välissä pyöriessä ahdistus voi joskus iskeä. Etenkin silloin, kun haluaisi edistää valinnoillaan hyviä asioita, kuten luonnon säilymistä puhtaana, reiluja työehtoja tai kotimaista yrittäjyyttä.

Yhteishyvän verkkosivuilla julkistettu Vastuullisen kuluttamisen opas tarjoaa ajattelemisen aihetta kaikille valintojaan puntaroiville kuluttajille. Päivittäis- ja käyttötavarakauppaan keskittyvä opas tarjoaa näkökulmia ja tietoa arkisten ostosreissujen avuksi.

– Vastuullisen kuluttamisen opas sopii mainiosti Yhteishyvän ja koko S-ryhmän osuustoiminnalliseen perusajatukseen arjen hyötytiedon tarjoamisesta asiakasomistajille. Vaikka opas ei tarjoa suoria ostosuosituksia, avaa se silmät näkemään eri vaihtoehtojen taustalla olevia tekijöitä. Tiivistettynä voidaan sanoa, että vastuullisesti kuluttava ajattelee asioita maalaisjärjellä ja tekee hankintojaan maltilla, Yhteishyvän päätoimittaja, SOK:n viestintäjohtaja Suso Kolesnik summaa.

Verkko-opasta täydentävät suorat linkit lisätiedon lähteille, muun muassa Yhteishyva.fi:n Vastuullisen kuluttamisen osion suosittuihin Ekomatseihin.