Vastuullinen henkilöstötyö koronakriisissä toi Vuoden kaupanteko -tunnustuksen


26.1.2022

Turun kauppakamarin Kaupan ja palvelun -valiokunta on myöntänyt Turun Osuuskaupalle Vuoden kaupanteko -tunnustuksen vastuullisesta ja innovatiivisesta tavasta edistää kaupan alan houkuttelevuutta.

Koronapandemian sulkiessa ravintoloita ja hotelleja Turun Osuuskaupassa pohdittiin liiketoimintaa aivan uusista näkökulmista. Marketkauppa kävi, tavaratalokauppa hiljeni ja hotelli- ja ravintolatoiminta lähes pysähtyi. Näköpiirissä oli, että lähes 400 matkailu- ja ravitsemiskaupan, liikennemyymäläkaupan sekä tavaratalokaupan parissa työskentelevän työt uhkasivat päättyä. Tarvittiin nopeita, kekseliäitä ja vastuullisia päätöksiä työpaikkojen turvaamiseksi.

– Arvopohjamme mukaisesti meille oli alusta asti selvää, että haluamme välttää henkilöstön lomautukset ja irtisanomiset. Tässä kohtaa osuuskaupan monitoimialaisuus oli valttikorttimme, toimitusjohtaja Antti Heikkinen kertoo.

Vastaus lomautusten ja irtisanomisten välttämiseen löytyi nopeasti marketkaupasta, jossa tarvittiin kipeästi apua, kun asiakasvirrat ja ruoan verkkokaupan volyymit kasvoivat. Pian nelisensataa palvelualan ammattilaista siirtyi nopealla aikataululla työskentelemään market-toimialalle ja kaikkien työpaikat säilyivät. Nyttemmin työntekijät ovat jo osittain päässeet palaamaan omiin tehtäviinsä, mutta osa löysi uuden suunnan uralleen ja jäi pysyvästi kaupan puolelle töihin.

-Monitoimialayrityksenä meillä on mahdollisuus toimia joustavasti ja olen todella kiitollinen siitä, miten henkilökuntamme on pandemian aikana tehnyt vahvaa yhteistyötä yli tiimi- ja toimialarajojen. Olen myös erittäin otettu tästä Vuoden kaupanteko -tunnustuksesta. Se kertoo, että olemme tehneet merkityksellisiä ja oikeita valintoja henkilöstötyössämme, Heikkinen kiittelee.

Turun kauppakamarin Kaupan ja palvelun -valiokunta jakoi tunnustuksen tänä vuonna toista kertaa. Tunnustus jaettiin edellisen kerran vuonna 2019. Tuolloin tunnustus myönnettiin Kauppakeskus Skanssille erityisesti esimerkillisestä ympäristövastuullisuudesta.

Lisätietoja:
Turun Osuuskauppa, toimitusjohtaja Antti Heikkinen, 010 764 4003

Kuvassa kaupan ja palvelun valiokunnan Katarina Katajainen ja Lauri Inna. Tunnustuksen vastaanotti Turun Osuuskaupan viestintä- ja markkinointijohtaja MInna Karhu.