Uusi S-market Wiklund-herkku avataan perjantaina 18.4


16.4.2008

LEHDISTÖTIEDOTE

Julkaisuvapaa 16.4.2008

 

UUSI JA MONIPUOLINEN S-MARKET WIKLUND-HERKKU AVATAAN 18.4 KELLO 10.00

Maaliskuussa 2007 alkaneen Sokos Wiklundin täydellisen saneerauksen ensimmäinen vaihe on nyt valmis. Aiemmin tavaratalon katutasossa sijainnut ruokakauppa on siirretty kellarikerrokseen, missä se on saanut yli kaksinkertaisesti lisää myyntitilaa. Myymälän tilojen kaksinkertaistuessa myös valikoima on kasvanut merkittävästi. Uudessa S-market Wiklund-Herkussa yhdistyvät perinteikkään Wiklund- Herkun vahvuudet monipuolinen valikoima ja laadukkaat tuotteet sekä S-marketin vahvuutena edullinen hintataso.

Uusi sisäänkäynti suoraan Kauppiaskadulta

S-market Wiklund-Herkkuun pääsee jatkossa suoraan Kauppiaskadulta sekä tavaratalon ensimmäisestä kerroksesta liukuportaita pitkin ja hisseillä.

Wiklund-korttelin uudistuksen pääsuunnittelijana toimii Schauman Arkkitehdit Oy ja pääurakoitsijana NCC Rakennus Oy. S-market Wiklund-Herkun rakentaminen on työllistänyt noin vuoden ajan keskimäärin 40 henkilöä.

Uudessa S-market Wiklund-Herkussa asiointi on helppoa. Leveät käytävät ja selkeät opasteet sekä 14 eri rahastuspistettä käsittävä kassalinjasto takaavat asiakkaille joustavan asioimisen myymälässä. Asioinnin helppouteen on kiinnitetty huomiota mm. ostosvaunuissa. Kaikkiaan on käytössä seitsemän ostosvaunumallia asiakkaiden erilaisiin tarpeisiin.

Entistä laajempi valikoima palvelutuotteita

Uudessa S-market Wiklund Herkussa yhdistyvät keskustan herkkukauppaan rakennettu monipuolinen valikoima ja laadukkaat tuotteet sekä S-marketin edullinen hintataso. Kuuluisa Herkun palvelutiski on laajentunut entisestään. S-market Wiklund-Herkun palvelusta löytyvät mm. seuraavat eri tuoteryhmät: liha-, kala- ja äyriäistuotteet, leikkeleet, salaatit, antipastot, valmisateriat, grillituotteet sekä erikoispakasteet. S-Market Wiklund-Herkussa on myös oma savustusuuni. Näin pystytään tarjoamaan myös tuoreita myymälän omia erikoistuotteita.

Lisää tuotteita kaikkiin tuoreryhmiin

Myymälän tilojen kaksinkertaistuessa myös valikoima tulee kasvamaan merkittävästi. Lisää tilaa saavat kaikki tuoteryhmät, mutta eniten laajenevat hedelmä- ja vihannesosasto sekä teollisten tuotteiden ja pakasteiden osastot. Kaikkiaan valikoimissa on yli 16 000 tuotetta.

– Merkittävä muutos entiseen myymälään on tuoretavaroiden saama lisätila. Tuote-esittelyt pystytään tekemään nyt väljemmin, jolloin liikkuminen ja ostosten teko on osastolla helppoa ja miellyttävää. Valikoimien rakentamisessa on huomioitu myös lounasasiakkaiden entistä parempi palvelu. Valikoimista tulevat löytymään jo vanhassa Herkussa tutuksi tulleet lämpimät lounasannokset ja uutuutena palvelutiskistä myytävä laaja tapas-valikoima, kertoo TOK:n toimialajohtaja Mika Marttila. Alueellisten toimittajien tarjonta näkyy osastolla vahvasti. Paikallisia tuotteita on saatavilla runsaasti mm. leipomotuotteissa, lihajalosteissa, vihanneksissa ja kalassa.

Tehostettua jätteenlajittelua

Uudessa myymälässä pyritään yhä hallitumpaan ja systemaattisempaan jätehuoltoon, mikä tarkoittaa jätteiden yhä tehokkaampaa lajittelua eri jakeisiin. Tavoitteena on jätemäärien pienentäminen ja mahdollisimman tehokas uusiokäyttö mm. pahvi-, energia-, bio- ja metallijätteen osalta.

Uudessa myymälässä jatkaa myymäläpäällikkönä Yrjö Tervakangas. Kaikkiaan myymälä työllistää noin 65 henkeä.

Väliaikainen toripysäköinti käytössä 17-18.4 iltana

Torstai-iltana 17.4. on kutsuttu laaja joukko TOK:n asiakasomistajia tutustumaan uuteen S-market Wiklund-Herkkuun. Varsinaisia avajaisia vietetään perjantaina 18.4. Asiakasomistajailtana 17.4 ja avausiltana 18.4 puolet kauppatorista on osoitettu paikoituskäyttöön klo 16.00-21.30 välisenä aikana. Pysäköinnin sujuvuudesta ovat huolehtimassa Turun Osuuskaupan palkkaamat liikenteenohjaajat. Tästä huolimatta suositellaan lähiympäristön parkkihallien käyttöä.

TOK on yli 102 000 varsinaissuomalaisen perheen omistama osuuskauppa

Turun Osuuskauppa toimii 36 kunnan alueella Varsinais-Suomessa. Sen tehtävänä on tuottaa palveluja ja etuja asiakasomistajatalouksille. Turun Osuuskauppa toimii market-, liikennemyymälä-, majoitus- ja ravitsemis- sekä tavaratalokaupassa työllistäen yli 2 000 henkilöä.

Tavaratalon Sokos Wiklundin mittava saneeraus aloitettiin kevään 2007 aikana. Joulukauppaan valmistuvan uudistuksen myötä Sokos Wiklundin myyntiala kaksinkertaistuu. Saneerauksen jälkeen Sokos Wiklund on heti Sokos Helsingin jälkeen Suomen toiseksi suurin Sokos-tavaratalo.

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Harri Koponen, puh. 050 388 4030, harri.koponen@sok.fi

toimialajohtaja Mika Marttila, puh. 050 388 4014, mika.marttila@sok.fi

Liitteet: