Uusi S-market Nousiainen vastaa kunnan asiakasomistajien toiveisiin


20.10.2010

Turun Osuuskauppa (TOK) avaa uuden S-marketin Nousiaisiin osoitteeseen Mietoistenkuja 1 torstaina 21.10. klo 10. Uusi avattava S-market parantaa Nousiaisten päivittäistavarakaupan palveluita merkittävästi. Kunnassa ei ole lähivuosina ollut oman osuuskaupan palveluja.

– Toimipaikan perustamisesta Nousiaisiin on tullut useita yhteydenottoja nousiaislaisilta asiakasomistajilta, TOK:n market-toimialajohtaja Mika Marttila kertoo. Nousiaisten kunnan asukkaista 74 % on asiakasomistajatalouksia. Asiakasomistajien määrä on kasvanut voimakkaasti viime vuosina Myllyn kauppakeskuksessa sijaitsevien TOK:n tarjoamien palveluiden myötä.

Uuden S-Marketin rakennustyöt aloitettiin helmikuussa 2010, ja hanke on työllistänyt rakennusvaiheessa n. 30 henkeä. Hankkeen kokonaiskustannukset rakentamisen osalta ovat n. 2 milj. €.

Valikoimissa noin 9 000 tuotetta

S-market Nousiaisten valikoimiin kuuluu lähes 9 000 tuotetta. Valikoima koostuu laajasta valikoimasta päivittäistavaroita. Erityisesti huomiota kiinnitetään tuoretuotteisiin ja paikallisuuteen; monet vihannes- ja leipätoimittajista ovat paikallisia.

Myymälä sijaitsee vilkkaan 8-tien varrella, joten markettiin on helppo tulla. Uuden S-market Nousiaisten kokonaisala on 1 400 m2, josta myyntialaa on 869 m2. S-market Nousiainen työllistää 11 työntekijää, joista suurin osa on nousiaislaisia. Marketpäällikkönä toimii Jari Hujanen, joka siirtyy uuteen tehtäväänsä S-market Koivulasta.

S-market palvelee maanantaista perjantaihin klo 7–21, lauantaisin klo 7–18 sekä sunnuntaisin klo 12–18. Uuden S-marketin yhteydessä avataan myös Nousiaisten apteekki, joka myöntää Bonusta S-Etukortilla itsehoitotuotteista.

S-market Nousiaisissa on huomioitu ympäristöasiat

Avattava S-market Nousiainen kasvattaa TOK:n ympäristöystävällisten toimipaikkojen joukkoa. Turun Osuuskauppa on sitoutunut vähentämään energiankulutustaan 9 % vuoteen 2016 mennessä ja on konkreettisilla teoilla matkalla tavoitteeseen.

S-market Nousiainen on Turun Osuuskaupan ensimmäinen toimipaikka, joka lämmitetään pohjalaattaan varattavalla maalämmöllä. Tällainen lattialämmitys on mahdollinen, koska Nousiaisissa kaikki kylmäkalusteet ovat ovellisia ja kannellisia. Kannellisilla kylmäkalusteilla säästetään energiaa 35 % kannettomiin verrattuna. Lisäksi S-market Nousiaisissa säästetään energiaa johtamalla kylmälaitteiden lauhdelämpö kiinteistön lämmitykseen.

S-marketissa kierrätetään tehokkaasti. Jätteet lajitellaan TOK:n ohjeistusten mukaisesti ja jätteiden hyötykäyttöaste on yli 70 %. Pullonpalautuksen yhteydessä on asiakkaiden käytössä lajitteluastiat muoville ja pahville.

TOK on yli 118 000 varsinaissuomalaisen perheen omistama osuuskauppa

Turun Osuuskauppa toimii 21 kunnan alueella Varsinais-Suomessa. Sen tehtävänä on tuottaa palveluja ja etuja asiakasomistajatalouksille. Turun Osuuskauppa toimii market-, liikennemyymälä-, majoitus- ja ravitsemis- sekä tavaratalokaupassa työllistäen noin 2 300 henkilöä.

TOK:n tavoitteena on kehittää edelleen palveluverkostoaan koko toimialueellaan. Taantumasta huolimatta tehdään investointeja, jotka ovat asiakasomistajien palvelujen parantamisen kannalta merkittäviä. Toukokuussa avattiin uusi S-market ja ABC -palvelukokonaisuus Turkuun Koulukadulle ja elokuussa uusi S-market Maskuun. Loppusyksyn aikana Turussa avataan vielä kaksi Sale-lähimyymälää, toinen Satakunnantielle Länsikeskuksen alueelle ja toinen Martin kaupunginosaan.

 

Lisätietoja:

Toimialajohtaja Mika Marttila, puh.010 764 4006, mika.marttila@sok.fi