Turun Seurahuoneen vinjetin tarina


18.4.2019

Hotellimme vinjetti, arkikielessä tunnus, vie meidät historiassa aina Turun Seurahuoneen alkuaikoihin saakka.

Kaikilla kahdeksalla Solo-hotellillamme on oma, omintakeinen ja tarinoita taakseen kätkevä koristeellinen tunnus, vinjetti. Solo Sokos Hotel Turun Seurahuoneen vinjetti vie meidät ajassa taaksepäin aina 1920-luvulle ja tuolloin valmistuneen Seurahuoneen ensimmäisiin pyörteisiin.

Pohjoismaisesta klassismistaan tunnettu Erik Bryggman teki yhteistyötä Ilmari Ahosen kanssa, joka oli itsekin arvostettu arkkitehti. Bryggmanin piirustusarkiston perusteella vaikuttaa siltä, että arkkitehtien työnjaossa Ahonen suunnitteli Seurahuoneen rakennuksen ja Bryggman ravintolan ja asuntojen sisustuksia sekä julkisivun koristelua.

Seurahuoneen ravintolan tanssisali henki 1920-luvun tyyliä koristeellisine yksityiskohtineen. Tanssisalin lattiaa ympäröivät koreat pylväät, joiden katon rajassa koreilevat koristevinjetit ovat toimineet inspiraationa hotellimme tunnuksen luomisessa. Salin koristeellinen katto oli ruotsalaisen kuvataiteilija Gerdis Acken käsialaa. Ylpeinä tuomme näitä palasia Turun, ja arvokkaan hotellirakennuksemme historiasta mukanamme tähän päivään ajan vaatimuksia mukaillen.

Mitä tunnuksemme viestii sinulle? Meille Sololaisille tunnus viestii erilaisia asioita. Yksi aistii virtaavan veden ja aallokon, toinen viikatun lautasliinan ja kolmas Aurajokea pitkin palaavan laivan. Niin kuin haluamme Solo-kokemuksenkin olevan – aisteja herättävä, yksilöllinen ja ainutlaatuinen, juuri niin kuin sinäkin. 

 

Lempihotellisi Turussa, 

Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone