Turun Seurahuoneen uudistus käyntiin – pääurakoitsijaksi Skanska


7.9.2017

Original Sokos Hotel Seurahuoneen uudistamisen pääurakoitsijaksi on valittu Skanska. Hankkeen kokonaisarvo on 20 miljoonaa euroa, ja se kattaa kiinteistön täydellisen peruskorjauksen lisäksi liiketoiminnan uudistuksen. Uudistunut Seurahuone avataan vuoden 2019 alussa.

Original Sokos Hotel Seurahuoneen mittavassa muutoksessa koko hotelli- ja ravintolakiinteistö uusitaan täydellisesti.

– Käytännössä vanhasta kiinteistöstä jää jäljelle vain katto, runko ja välipohjat. Peruskorjauksessa kunnostetaan julkisivu sekä uusitaan ikkunat, koko talotekniikka ja kaikki sisäpinnat. Energiatehokkuuden nostaminen on tärkeä osa uudistusta, kertoo tulosyksikön johtaja Vesa Hintukainen Skanskasta.

Purkutyöt kestävät vuoden loppuun asti, minkä jälkeen vuorossa ovat seinä- ja lattiarakenteiden rakentaminen. Seuraavaksi toteutetaan talotekniikan uudistustyöt ja viimeiseksi pinnat sekä kaikki viimeistely- ja pihatyöt. Uudistunut hotelli Seurahuone avataan asiakkaille vuoden 2019 alussa.

 

Pääsisäänkäynti palautetaan Humalistonkadulle

Erik Bryggmanin ja Ilmari Ahosen suunnittelema Turun Seurahuone valmistui vuonna 1928. Nyt tehtävän uudistuksen lähtökohtana on ollut kunnioittaa rakennuksen alkuperäistä 1920-luvun klassista ulkoarkkitehtuuria.

Suurin arkkitehtoninen muutos koskee pääsisäänkäyntiä, joka palautetaan Eerikinkadulta takaisin alkuperäiselle paikalleen Humalistonkadulle. Julkisivu saa terrakotan ja keltaisen sävyjä, jotka noudattavat tuolle aikakaudelle tyypillistä värimaailmaa.

Hotellin huonemäärä kasvaa uudistamisen myötä 131:sta 140:een.

– Kohde on maakuntakaavan mukaisesti suojeltu rakennus, joten muutossuunnittelussa on tehty yhteistyötä Turun museokeskuksen ja kaupunkikuva-arkkitehdin kanssa, sanoo hankkeen pääsuunnittelija Timo Korhonen Arkkitehtitoimisto Matti Takala Oy:stä.

 

Uudistettu Seurahuone avaa alkuvuodesta 2019

Hotelli Seurahuoneen kokonaisilmeestä vastaa hotellien, ravintoloiden ja liiketilojen suunnitteluun erikoistunut arkkitehti- ja sisustusarkkitehtitoimisto Puroplan Oy.

Seurahuoneen uudistuksella TOK haluaa osaltaan edistää Turun alueen elinvoimaisuutta ja Turun houkuttelevuutta sekä matkailu- että kongressikohteena.

– Seurahuoneen lisäksi meillä on useita hankkeita TOK:n hotelli- ja ravintolaliiketoiminnan kehittämiseksi alueella. Aloitimme uudistukset Radisson Blu Marina Palace Hotellista, jossa huoneiden ja aulatilojen uudistustyöt valmistuivat keväällä, kertoo Turun Osuuskaupan toimialajohtaja Mikko Eskelinen.