Turun Osuuskauppaan haki ennätysmäärä kesätöihin


6.2.2023

Kesätyöhakumme on tullut päätökseen ja haluamme kiittää kaikkia työnhakijoita kiinnostuksestanne ja ajastanne.  

Saimme yhteensä 3 517 hakemusta, joista paistoi innostus ja motivaatio erilaisia työtehtäviämme kohtaan. Erityisen iloisia olemme siitä, että kesätyöhakemuksia tuli liki 500 kappaletta enemmän kuin viime vuonna! Pyrimme koko ajan kehittämään toimintaamme työnantajana, joten on mahtavaa, että olemme saaneet näin monet kiinnostumaan työmahdollisuuksistamme ja Turun Osuuskaupasta työnantajana. 

“Kesätyöhaastattelut ovat lähteneet sujuvasti käyntiin. Hyviä hakijoita on ollut tosi paljon, mikä on tietysti hyvä meidän toimipaikkojemme kesän sujuvuuden kannalta, kun vakityöntekijämme ovat lomalla. Kesätyöhön sitoutuvia ja motivoituneita hakijoita tarvitaan aina”, kertoo Turun Osuuskaupan osaamisen kehittämisen päällikkö Ami Kalliomäki. Ami mainitsee myös, että meillä kesätyöntekijän valinnassa vaikuttavat erityisesti hakijan motivaatio tehtävään ja asenne asiakaspalveluun. Esimerkiksi työnhakijan aiemmalla työkokemuksella tai koulutuksella ei ole merkitystä Turun Osuuskaupan kesätyöhaussa – me etsimme innokkaita persoonia, jotka uskaltavat olla omia itsejään! 

“Täytyy kyllä kiittää kaikkia hakijoita ahkerasta työnhausta! Ilman teitä ei saataisi toimipaikkojen toimintaa pyörimään kesällä”, Ami jatkaa. 

 

Haastatteluiden tuloksista kerrotaan hakijoille ihan viimeistään maaliskuun loppuun mennessä. 

Kovat kesätyöhakijamäärät tarkoittavat tietysti Turun Osuuskaupalle myös pitkiä päiviä työhaastatteluiden merkeissä. Kesätyöhakijoiden kohtaaminen haastattelutilaisuuksissa on meille kovin mielekäs tehtävä mutta jatkoon pääsevien valinnan tekeminen on kuitenkin aina haastavaa tasaväkisten hyvien hakijoiden joukosta. 

“Haluamme tehdä työnhakuprosessista mahdollisimman kevyen kokemuksen hakijalle, joten meillä on vain yksi haastattelukierros tässä rekrytoinnissa. Olemme suuri työllistäjä Varsinais-Suomen alueella ja haluamme tarjota mukavan työnhakuprosessin niin työuraansa aloitteleville kuin kokeneemmillekin hakijoille”, Ami kertoo. 

Turun Osuuskaupan vastaukset kesätyöhaun etenemisestä ilmoitetaan ihan viimeistään maaliskuun loppuun mennessä kaikille hakijoille. Kannattaa seurata siis ahkerasti sähköpostia ja saapuvia puheluita – ehkä juuri sinut valitaan uudeksi työkaveriksemme Turun Osuuskauppaan! Soitamme useimmiten 010 764 -alkuisesta yritysnumerosta, joten vastaamatta ei kannata jättää. Muistathan myös soittaa meille takaisin, mikäli et pääse juuri soittohetkellä vastaamaan.  

Perinteisen kesätyöhaun lisäksi Turun Osuuskauppa on monesti osallistunut kahden viikon pituisten Tutustu työelämään ja tienaa -kesätöiden tarjoamiseen nuorille. Haku ei ole vielä tänä vuonna käynnistynyt, sillä odotamme vielä itsekin mitä PAM ja työnantajaliitot asiasta sopivat. Toivotaan että saamme tänäkin vuonna tarjota työmahdollisuuden 15–17-vuotiaille myös Tutustu työelämään ja tienaa -kesätyön avulla!