Turun Osuuskauppa rakentaa laajan sähköautojen latausverkoston 


31.3.2021

Turun Osuuskauppa rakentaa vuoteen 2024 mennessä yli 50 toimipaikkansa yhteyteen sähköautojen latauspisteitä. ABC-latausverkosto rakennetaan Prismojen, S-marketien, Salejen ja Sokos Hotellien yhteyteen lähelle arjen asiointia. Latauspisteiden sähkö on uusiutuvaa energiaa.

Ladattavien autojen määrä on voimakkaassa kasvussa. ABC-ketjun arvion mukaan sähköautoja tai ladattavia hybridejä arvioidaan olevan Suomessa vuonna 2030 yli 500 000. Kasvava ladattava sähköautokanta edellyttää huomattavasti nykyistä laajempaa ja saavutettavampaa latausverkostoa.

– Kaikkien Turun Osuuskaupan toimipaikkojen yhteyteen, lukuun ottamatta pienimpiä keskusta-alueen kivijalkamyymälöitä, rakennetaan sähköautojen latauspisteitä lähivuosien aikana. Latauspisteiden toteutus aloitetaan Prismoista, hotelleista ja ABC-liikenneasemista, joissa useissa latausmahdollisuus jo löytyykin. Tämän vuoden aikana latauspisteitä on suunniteltu Prisma Itäharjulle, Prisma Länsikeskukseen sekä Prisma Piispanristille. Vuodelle 2022 on alustavasti kaavailtu noin kymmenen latauspisteen toteuttamista ja vuoden 2024 loppuun mennessä latauspisteet löytyisivät jo yli 50 toimipaikastamme. Suunnitelmissamme on toteuttaa 22 kW:n peruslatauksen ohella myös yli 50 kW:n pikalatauspisteitä, ABC liikennemyymälöistä vastaava toimialajohtaja Mikko Junttila kertoo.

Kaikki uudet sähkölatauspisteet toimivat saman ABC-lataus-brändin alla riippumatta siitä, minkä toimipaikan yhteydessä ne ovat.

Markkinoiden helpoin ja luotettavin lataus

ABC-latauksen tavoitteena on olla asiakaskokemuksen ja luotettavuuden näkökulmasta markkinoiden johtava latauspalvelun tarjoaja. Tavoitteeseen päästään markkinoiden parhailla laitteilla, helpolla ja nopealla asioinnilla sekä kilpailukykyisellä hinnalla, jonka päälle kertyy Bonusta.

Asiointi ja maksaminen tapahtuu ABC-mobiililla, jota käyttää jo sadattuhannet tyytyväiset asiakkaat. Vaihe vaiheelta ABC-mobiilista on kehitetty sovellus, jossa on kaikki autoilijan tarvitsemat palvelut.

Sähkö uusiutuvaa tuulivoimaa, laitteet Suomesta

Latauspisteiden sähkö on S-ryhmän pääosin itse tuottamaa uusiutuvaa tuulivoimaa. S-ryhmässä on investoitu jo vuosia tuulivoimaan sekä aurinkosähköön.

Laitteistot toimittaa kotimainen sähkölatauslaitteiden edelläkävijä kotimainen Kempower, jonka laitteistoista asiakkaat ovat antaneet tyytyväistä palautetta. Kempowerin laitteistot rakennetaan Lahdessa.

S-ryhmä sähköistämässä koko Suomen

Turun Osuuskaupan latauspisteverkoston laajentaminen on osa S-ryhmä-tasoista hanketta. S-ryhmän tavoitteena on rakentaa vuosien 2021–2024 aikana koko maan kattava sähköautojen latauspisteverkosto ABC-asemien, markettien ja hotellien yhteyteen. Laajan sähkölatausverkoston kehittämisen ohella kehitetään myös muita liikenteen energiamuotoja.

Lisätietoja:
Turun Osuuskauppa, toimialajohtaja Mikko Junttila, puh. 010 764 4005