Turun Osuuskauppa ostaa Radisson Blu Marina Palace hotellin liiketoiminnan


18.1.2011

LEHDISTÖTIEDOTE

18.1.2011

 

Turun Osuuskauppa (TOK) ostaa Radisson Blu Marina Palace hotellin liiketoiminnan SOK:n tytäryhtiö Sokotel Oy:ltä. Liiketoimintakaupan myötä TOK haluaa palvella asiakkaitaan entistä paremmin tarjoamalla laajemman valikoiman erilaisia hotelli- ja ravintolapalveluita Turun keskustassa. Kauppa toteutuu 1.2.2011.

Radisson Blu Marina Palace hotellin liikevaihto vuonna 2010 oli noin 6,7 miljoonaa euroa. Yritys työllistää noin 60 henkilöä. Marina Palace hotelli on tarjonnut Turun keskustassa Aurajoen rannalla tasokkaita hotelli- ja ravintolapalveluita jo vuodesta 1974 lähtien. Vuonna 2005 kiinteistö koki täydellisen peruskorjauksen ja hotellin liiketoiminta siirtyi osaksi SOK:n liiketoimintaa.

– Radisson Blu Marina Palace hotelli on laadukas ja hyvin hoidettu hotellikokonaisuus. S-ryhmässä on lähtökohtana, että alueosuuskaupat harjoittavat liiketoimintaa omalla toimialueellaan niillä liiketoiminta-alueilla, joilla alueosuuskaupat muutoinkin toimivat. Tämä liiketoiminnan siirtopäätös selkeyttää S-ryhmän majoitus- ja ravitsemuskaupan vastuuta Turussa. Liiketoimintakauppa myös tehostaa toimintaa.

Sokos Wiklundin ja Myllyn liiketoiminnan siirtyminen 1.1.2007 SOK:lta osaksi TOK:n liiketoimintaa on alueella aiemmin toteutunut vastaava liiketoimintakauppa, TOK:n toimitusjohtaja Harri Koponen kertoo.

Radisson Blu Marina Palace hotellin koko henkilökunta siirtyy liikkeenluovutuksessa ns. vanhoina työntekijöinä Turun Osuuskaupan palvelukseen.

– Hotellin liiketoiminta säilyy entisellään. Hotellitoimintaa jatketaan Radisson Blu-liikemerkin alla ja Ravintola Aurora tarjoaa jatkossakin asiakkailleen huolellisesti viimeisteltyä ja mutkatonta italialaista ruokaa. Tämä liiketoimintakauppa antaa TOK:lle mahdollisuuden palvella asiakkaitaan entistäkin monipuolisemmalla hotelli- ja ravintolatarjonnalla asiakkaiden erilaisissa tarpeissa niin työmatkustuksen, kokousjärjestelyjen kuin vapaa-ajan matkustamisen osalta, Koponen jatkaa.

– Radisson Blu Marina Palacen liiketoimintakauppa on järkevä kokonaisratkaisu huomioiden myös Turun haasteellinen markkinatilanne ja samalla se selkeyttää hyvin S-ryhmän sisäistä työnjakoa, Sokotel Oy:n toimitusjohtaja Tapio Satta kuvaa.

TOK on 120 000 varsinaissuomalaisen talouden omistama osuuskauppa

Turun Osuuskauppa toimii 21 kunnan alueella Varsinais-Suomessa. Sen tehtävänä on tuottaa palveluja ja etuja asiakasomistaja-talouksille. Turun Osuuskauppa toimii market-, liikennemyymälä-, majoitus- ja ravitsemis- sekä tavaratalokaupassa työllistäen noin

2 300 henkilöä.

Sokotel Oy

Sokotel Oy on SOK:n matkailu- ja ravitsemisliiketoimintaa harjoittava tytäryhtiö. Se tunnetaan hotellibrändeistään, jotka ovat Sokos Hotels, Holiday Club Spa Hotels sekä Radisson Blu Hotels.

Lisätietoja 18.1. klo 13 alkaen:

Turun Osuuskauppa, toimitusjohtaja Harri Koponen, puh. 010 764 4001, harri.koponen(a)sok.fi

Sokotel Oy, toimitusjohtaja Tapio Satta, puh. 010 768 2805, tapio.satta(a)sok.fi