Turun Osuuskauppa mukaan Saaristomeren pelastusoperaatioon


29.6.2009

Tiedote 29.6.2009

Turun Osuuskauppa mukaan Saaristomeren pelastusoperaatioon

Haitallinen rehevöityminen on Saaristomeren keskeisin ongelma. Saaristomeren tila ei ole kehittynyt toivottuun suuntaan siitä huolimatta, että kuormituksen vähentämiseen on kohdistettu voimavaroja. Saaristomeren vesiensuojelutavoitteisiin pääseminen edellyttää huomattavia lisätoimia, entistä määrätietoisempaa toimintaa sekä lisärahoitusta. Saaristomeren suojelurahasto on kutsunut Saaristomeren tilasta huolestuneita yrityksiä ja yksityishenkilöitä mukaan suojelutalkoisiin. Turun Osuuskauppa (TOK) on ottanut haasteen vastaan ja lähtee mukaan Saaristomeren pelastusoperaatioon.

– TOK:n päämääränä on edistää toimialueensa hyvinvointia. Olemme jo muutaman vuoden ajan selvittäneet erilaisia mahdollisuuksia lähteä mukaan Saaristomeren suojeluun. Turun Osuuskauppa toimii Varsinais-Suomessa 23 kunnan alueella ja TOK:n toimialue kattaa lähes koko Saaristomeren alueen. TOK:n laaja toimipaikkaverkosto tarjoaa hyvän näkyvyyden Saaristomeren suojeluhankkeelle. Asiantuntevan ja toimintakykyisen yhteistyökumppanin löytäminen oli meille tärkeää, TOK:n toimitusjohtaja Harri Koponen kertoo.

TOK kutsuu asiakasomistajansa mukaan pelastusoperaatioon

Oman panostuksensa lisäksi Turun Osuuskauppa haluaa kannustaa myös asiakasomistajansa mukaan suojelutalkoisiin.

– Asiakasomistajilla on mahdollisuus lahjoittaa tölkin- ja pullonpalautusvaransa Saaristomeren suojelutyön tukemiseen. Kaikkiin TOK:n marketteihin ja liikennemyymälöihin eli yhteensä 47 toimipaikkaan tulee keräysastiat, joihin tölkki- ja pullokuitit on mahdollista lahjoittaa, Harri Koponen jatkaa.

Saaristomeren suojelutyötä on mahdollista tukea myös ostamalla TOK:n marketeista ja liikennemyymälöistä sekä Sokos Wiklundilta meriveden näkösyvyyden mittaamiseen tarkoitetun Secchi-levyn.

– Pullonpalautusrahat, levyn myyntituotot sekä TOK:lta suoraan saamamme lahjoitus käytetään erilaisiin merensuojeluhankkeisiin. TOK näyttää hienoa esimerkkiä talouden taantuman keskellä kantamalla myös ympäristönsuojeluun liittyvän yhteiskunnallisen vastuunsa, asiamies Harri Ekebom kertoo.

Lisätietoja:

Saaristomeren Suojelurahasto, asiamies Harri Ekebom, 040 581 1494

TOK, toimitusjohtaja Harri Koponen, 010 764 4001

www.centrumbalticum.org

www.tok.fi

Kuva:

Turun Osuuskaupan ja Saaristomeren suojelurahaston yhteistyösopimuksen allekirjoitustilaisuudessa otettu kuva. Kuvassa vasemmalta: Saaristomeren suojelurahaston asiamies Harri Ekebom, rahaston puheenjohtaja Juha Kääriä ja Turun Osuuskaupan toimitusjohtaja Harri Koponen.

Centrum Balticum -säätiön Saaristomeren Suojelurahasto

Saaristomeren Suojelurahasto on perustettu marraskuussa 2007 osaksi Centrum Balticum -säätiötä. Suojelurahaston perustajatahot ovat:

Elinkeinoelämän keskusliitto EK, Lounais-Suomen ympäristökeskus, MTK Varsinais-Suomi, Turun ammattikorkeakoulu, Turun kaupungin ympäristönsuojelutoimisto, Turun yliopiston Saaristomeren tutkimuslaitos, Varsinais-Suomen luonnonsuojelupiiri ja Åbo Akademi

Taustatahoista koostuva suojelurahaston hoitokunta ohjaa rahaston toimintaa, tekee esityksiä tuettavista hankkeista sekä etsii uusia ja innovatiivisia keinoja Saaristomeren tilan parantamiseksi ja edistää keskustelua niistä.

Centrum Balticum -säätiön perustajia ovat Turun kaupunki, Turun yliopistosäätiö, Åbo Akademi, Turun kauppakorkeakoulun tukisäätiö, Porin kaupunki, Uudenkaupungin kaupunki, Rauman kaupunki, Vaasan kaupunki ja Varsinais-Suomen liitto.

www.centrumbalticum.org