Turun Osuuskauppa avaa uuden Sale-lähimyymälän Turun Marttiin


28.10.2010

LEHDISTÖTIEDOTE

Julkaisuvapaa 27.10.2010

Turun Osuuskauppa (TOK) avaa 22. Sale-lähimyymälänsä torstaina 28. lokakuuta klo 10. osoitteeseen Vuorityömiehenkatu 1.

– Martin kaupunginosassa päivittäistavarakaupan tarjonta on ollut varsin niukkaa. Alueella asuu paljon ihmisiä ja uudelle lähikaupalle on ollut selkeä tilaus. Kun Martin kirjaston kiinteistö jäi tyhjilleen, heräsi ajatus lähikaupan rakentamisesta alueelle. Myymälä sijaitsee keskellä asutusta vilkkaan kadun varrella, kertoo TOK:n toimialajohtaja Mika Marttila.

Uuden Sale-lähimyymälän avaaminen on osa TOK:n palvelujen kehittämistä Turun kaupungin alueella. Sale Martti on TOK:n kymmenes Sale-lähimyymälä Turun kaupungissa.

TOK pyrkii palvelemaan asiakasomistajiaan monipuolisella palveluverkostolla, johon kuuluu mm. Sale-lähikauppoja, S-market-supermarketteja sekä Prisma-hypermarketteja.

Uusi myymälä entisen Martin kirjaston tiloihin

TOK osti kiinteistön Turun kaupungilta 2009 sen jälkeen, kun Martin kirjaston tila jäi tyhjilleen. Kaupan pinta-ala on 665 m2, josta myyntipinta-alaa on 470 m2. Uusi Sale Martti edustaa Sale-ketjussa laajan valikoiman myymäläkokoluokkaa.

Sale Martissa on pyritty ympäristöä ja energiaa säästäviin ratkaisuihin jo rakennusvaiheessa. Kaikki kylmäkalusteet ovat ovellisia ja kannellisia. Nämä säästävät energiaa 35 %. Lisäksi myymälän lauhdelämpö hyväksikäytetään kiinteistön lämmitykseen.

Saneeraustyöt aloitettiin kesäkuussa 2010. Saneerauksen kokonaiskustannukset ovat 800 000 €. Hanke on työllistänyt rakennusaikana 20 henkeä.

Valikoimissa yli 5000 tuotetta pysyvästi edulliseen hintaan

Sale Martti on lähikauppa, jonka kattavista valikoimista löytyy yli 5000 tuotetta pysyvästi edulliseen hintaan. Valikoimissa painottuvat päivittäin ruokapöydässä tarvittavat tuoretuotteet.

Sale Martti palvelee asiakkaitaan kaikkina viikonpäivinä. Myymälä on avoinna arkisin 7–21, lauantaisin 7–18 ja sunnuntaisin 12–18 (21).

Sale Martin myymäläpäällikkönä toimii Olli Saarinen. Hänen lisäkseen myymälä työllistää 7 vakituista työntekijää.

TOK on 118 000 varsinaissuomalaisen perheen omistama osuuskauppa

Turun Osuuskauppa toimii 21 kunnan alueella Varsinais-Suomessa. Sen tehtävänä on tuottaa palveluja ja etuja asiakasomistajatalouksille. Turun Osuuskauppa toimii market-, liikennemyymälä-, majoitus- ja ravitsemis- sekä tavaratalokaupassa työllistäen yli 2 300 henkilöä.

Lisätietoja:

Toimialajohtaja Mika Marttila, puh.010 764 4003, mika.marttila@sok.fi