Turun Osuuskaupan edustajiston vaalien ehdokasasettelu on alkanut


2.2.2016

Turun Osuuskaupalle valitaan keväällä 2016 uusi edustajisto. Edustajiston vaalien ehdokasasettelu on nyt alkanut. Edustajisto käyttää osuuskaupassa omistajille kuuluvaa päätösvaltaa. Edustajisto valitaan vaaleilla osuuskaupan jäsenistä eli asiakasomistajista joka neljäs vuosi.

– Edustajiston rooli osuuskaupan päätöksenteossa on tärkeä, sillä osuuskauppa on jäsentensä omistama yritys. Edustajiston päätösvaltaan kuuluvia asioita ovat muun muassa tilinpäätöksen vahvistaminen ja hallintoneuvoston valinta. Muodollisen roolinsa lisäksi edustajisto toimii näköalapaikkana osuuskaupan toimintaan sekä muodostaa tärkeän keskusteluforumin osuuskaupan johdon ja asiakasomistajien välille, toteaa Turun Osuuskaupan hallintoneuvoston puheenjohtaja Timo Hollmén.

Osuuskaupan vaaleissa voi olla ehdokkaana jäsen, joka on ennen vaalivuoden alkua hyväksytty jäseneksi, on täysivaltainen ja asuu jäsenalueella.

– Edustajistoon kaivataan ihmisiä, jotka edustavat mahdollisimman laajasti osuuskaupan omistajakuntaa. Ehdokkaan ei tarvitse olla kaupanalan asiantuntija, vaan tärkeintä on kiinnostus ja halu olla mukana kehittämässä oman osuuskaupan toimintaa sekä sitä kautta myös oman alueen elinvoimaisuutta, Hollmén jatkaa.

Lisätietoa ehdokkaaksi asettumisesta löytyy internetistä osoitteesta www.s-osuuskauppavaalit.fi/turun-osuuskauppa.  

Turun Osuuskaupan edustajiston vaalien ehdokaslistat julkistetaan maaliskuun lopulla vaalikoneessa osoitteessa www.s-osuuskauppavaalit.fi/turun-osuuskauppa sekä huhtikuun asiakasomistajapostissa. Ehdokaslistat ovat nähtävillä myös myymälöissä 29.3.2016 alkaen. Äänestysaika on 4.-13.4.2016. Vaalien tulos julkistetaan 21.4.2016.

 

Lisätietoja: Turun Osuuskaupan hallintoneuvoston puheenjohtaja Timo Hollmén, puh. 0400 525 733