Turun Osuuskaupalle myönnettiin Turun Kehittäjä 2009-palkinto


27.11.2009

Vuoden 2009 Turun Kehittäjä -palkinto on myönnetty Turun Osuuskaupalle (TOK). Turun Nuorkauppakamarin tänä vuonna 22. kerran jaetun tunnustuksen perusteina oli erityisesti se, että TOK:n taloudellinen menestys kanavoituu täysimääräisesti toimialueen ja asiakkaiden hyväksi. Vaikeinakin aikoina TOK on tehnyt investointeja ja palkannut lisää henkilöstöä.

– Vuosi 2009 on ollut haastava niin maailmantaloudelle kuin Turun talousalueelle. Koimme, että ajankohtaan sopii palkita vahva taloudellinen vaikuttaja, joka on pystynyt lisäämään työpaikkoja ja joka on investoinut Turun talousalueelle taantumasta huolimatta, sanoo Turun Nuorkauppakamari ry:n puheenjohtaja Kimmo Arjasmaa.

– Turun Osuuskaupan valinnan tärkeimpinä perusteina oli, että TOK:n taloudellinen menestys kanavoituu täysimääräisesti toimialueen ja asiakasomistajien hyväksi työpaikkojen, investointien ja asiakashyvitysten muodossa, toteaa palkintolautakunnan puheenjohtaja Tommi Palmu.

Kesäkuussa 2009 TOK työllisti 2510 työntekijää, joka on 244 enemmän kuin kesäkuussa 2008, minkä seurauksena TOK on noussut Varsinais-Suomen toiseksi suurimmaksi työllistäjäksi. Vuosina 2004–2008 TOK investoi yli 180 milj. euroa Varsinais-Suomeen, ja samaan aikaan asiakashyvityksenä on maksettu lähes 100 milj. euroa takaisin kulutukseen talousalueella. Vuoden 2009 ensimmäisellä puoliskolla investoinnit olivat 11,8 milj. euroa (asiakashyvityksenä lisäksi 10,8 milj. euroa).

Palkintolautakunnan mukaan TOK toimii myös esimerkillisesti yrityksen sosiaalisen vastuun ja ympäristövastuun osalta. TOK panostaa määrätietoisesti ympäristöasioihin ja investoi energiatehokkaisiin ratkaisuihin.

– Arvostamme kovasti Turun Nuorkauppakamarin huomionosoitusta ja otamme sen vastaan nöyrin mielin. TOK on aidosti alueellinen yritys ja tämä kannustaa TOK:ia toimimaan entistä määrätietoisemmin oman alueen hyvinvoinnin edistämiseksi, sanoo TOK:n toimitusjohtaja Harri Koponen.

Vuodesta 1988 jaettu palkinto myönnetään yksityishenkilölle, ryhmälle, yritykselle tai yhteisölle, joka on toiminut paikallisella tasolla merkittävänä yhteiskunnallisena kehittäjänä.

 

Lisätietoja:

Turun Nuorkauppamarin puheenjohtaja Kimmo Arjasmaa, puh. 040 761 2828

Turun Nuorkauppakamarin palkintolautakunnan puheenjohtaja Tommi Palmu, puh. 050 424 1430

Turun Osuuskaupan toimitusjohtaja Harri Koponen, puh. 010 764 4001