Turun Osuuskaupalla historiallinen investointiohjelma


19.9.2018

Turun Osuuskaupalla on käynnissä ennätyksellinen 100 miljoonan euron investointiohjelma Varsinais-Suomessa. Kaikilla toimialoilla tehtävät investoinnit ulottuvat vuoteen 2020 asti. Mittavilla satsauksilla halutaan tukea seudun positiivista rakennemuutosta ja edistää alueen elinvoimaisuutta ja talouskasvua.

TOK uudistaa marketverkostoaan sekä majoitus- ja ravintolatoimintojaan. Käynnissä ovat merkittävimmät hotelliliiketoiminnan investoinnit vuosikymmeniin.

Näihin lukeutuvat muun muassa uuden Original Sokos Hotel Kupittaan rakentaminen sekä Solo Sokos Hotel Turun Seurahuoneen ja Radisson Blu Marina Palace Hotelin meneillään olevat uudistukset.

Wiklundin yhteydessä sijaitseva Original Sokos Hotel City Börs sulkee ovensa lokakuussa. Sen tilalle avautuu uudistettu, laajentunut ja palveluiltaan monipuolinen hotelli alkukeväällä 2019. Samalla hotelli saa uuden nimen: Original Sokos Hotel Wiklund.

TOK:n matkailu- ja ravitsemiskaupasta vastaavan toimialajohtajan Mikko Eskelisen mukaan nyt on juuri oikea aika rohkeille ja tulevaisuutta rakentaville investoinneille.

– Turun alueen viimeaikainen kehitys muun muassa meriklusterin, lääketieteen, biotalouden ja useiden luovien alojen osalta luo hyvän perustan myös hotelli-, ravintola- ja elämysbisneksen kehittämiselle. Turussa on tällä hetkellä selkeä markkinarako tuoda markkinoille uutta ja ennakkoluulotonta tarjontaa asiakkaille. Tähän vastaamme neljällä käynnissä olevalla hotellihankkeellamme, Eskelinen sanoo.

Turun jatkuvasti kasvava vetovoima suurten yleisötapahtumien ja kongressien pitopaikkana rohkaisee sekin TOK:aa mittaviin investointeihin.

Wiklundille täyden palvelun hotelli

Original Sokos Hotel Wiklundista tulee olennainen osa uudistuvan Wiklundin monipuolista viihtymisen, syömisen, shoppailun ja majoittumisen kokonaisuutta. Hotellin huonemäärä lähes kaksinkertaistuu 112:een.Olemassa olevat huoneet hotellin ylemmissä kerroksissa uudistetaan ja lisäksi rakennetaan täysin uusia huoneita. Hotelli laajenee 2-4 kerroksiin sekä kolmannen kerroksen osalta myös Kauppiaskadun puolelle.

Hotelliasiakkaiden vastaanottopalvelut löytyvät Coffee House Wiklundin yhteydestä, joka on hotellin auettua avoinna ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä. Lisäksi Wiklundin uudet ravintolat – Trattoria, VENN, Rapido ja Coffee House sekä kaupunkilaisten oma kattobaari – palvelevat hotellivieraita. Ravintolauudistusten myötä hotellivieraiden aamiaiskattaus siirtyy keväällä Original Sokos Hotel Hamburger Börsistä Trattoriaan.

Hotellin cowork-tila kolmannessa kerroksessa tarjoaa hotelliasiakkaille rentoa työtilaa ja mukavan kohtaamispaikan. Lisäksi Wiklundille tulee uudenlaisia kokoustiloja, jotka ovat niin kaupunkilaisten, yritysten kuin hotelliasukkaidenkin käytössä.

Hankkeen pääsuunnittelija on Matti Takala Oy ja pääurakoitsijana toimii TKU-Rakennus Oy. Hankkeen sisustussuunnittelusta vastaa pääasiassa Flock Helsinki, Trattorian osalta Pinto Design Oy.

 

Lisätietoja:
Turun Osuuskauppa, toimialajohtaja Mikko Eskelinen, puh 010 764 5007