Turkulainen Ravintola Aurora avaa talvisen terassikauden jo helmikuussa


9.2.2011

Ravintola Aurora avaa ensimmäisenä ravintolana Turussa terassikauden jo ensi lauantaina 12.2.2011 klo 12

 

Turkulainen Ravintola Aurora avaa talvisen terassikauden jo helmikuussa. Lauantaina 12.2.2011 valmistuu erittäin harvinainen taideteos Suomen Turkuun, Aurajoen rannalle Radisson Blu Marina Palace Hotellin edustalle. Auroran talviterassi valmistetaan kokonaan jäästä huipputaitavien jäänveistäjien toimesta.

 

Auroran jääterassin raaka-aineet tuodaan paikalle Pohjois- Suomesta ja rakentajat saapuivat suoraan Kemin lumilinnan avajaisista. Rakentamiseen kuluu aikaa nelisen päivää, jonka jälkeen lauantaina jääterassi on valmiina Turkulaisten nautittavaksi. Terassille valmistuu kokonaan jäästä valmistettu baari, jäisiä nojatuoleja, sohvia, pöytiä sekä astioita. Lisäksi jäävalmisteinen baari ja kalusteet valaistaan näyttävästi. Omana lukunaan voidaan pitää ainutlaatuisia jääveistoksia joita terassille valmistuu sekä erikoista autonäyttelyä jossa uusi Ford Kuga, Automaasta livenä sekä upeana luonnollisen kokoisena jääveistoksena. Baarissa on tarjolla kuumaa kaakaota, lämpimiä munkkeja sekä kylmiä juomia ja Weber- grilli on tietenkin kuumana koko päivän.

”Mielestäni Aurajoki ympäristönä on aivan poikkeuksellinen paikka niin kesällä kuin talvellakin. Euroopan kulttuuripääkaupunkina toimiminen edellyttää myös yrittäjiltä luovuutta ja innovatiivisuutta”, ravintolapäällikkö Santtu Kiili kertoo

Jääterassilla tulee olemaan vauhdikkaat avajaiset lauantaina 12.2.2011. Olemme suunnitelleet koko perheen ulkoilupäivän jossa viihtyvät aikuiset kuin lapsetkin. Lapsille on luvassa huimaa kyytiä Hali- Bernikoirien vetämissä kärryissä pitkin jokirantaa klo 12-15 ja aikuisia viihdyttää vauhdikas After Ski- tyyliin soittava DJ klo 12-17. Uskomattomat jääveistosesitykset ovat klo 13 ja klo 15. Mikäli itse haluaa myös veistellä niin koko perheen lumiveistoskilpailu on klo 14. Illalla seurataan screeniltä Suomen Euroviisu- finaalia ja illan kruunaa bilebändi Kasari. Tapahtumiin on vapaa pääsy!

Avajaisten jälkeenkin terassilla nautitaan jäästä ja lumesta, maisemasta joka päivä mutta erityisesti lauantaisin soitetaan vauhdikasta After Ski- musiikkia klo 12-16 kunnes kevätaurinko terassin joskus sulattaa. Hiihtolomaviikolla jääterassilla on jälleen jääveistosesityksiä ajalla 23.-26.2. Auroran jääterassin toteuttaa Pasi Ahokas, jolla on pitkä kokemus jäärakentamisesta mm. Kemin lumilinnasta ja useista kohteista kotimaasta sekä ulkomailta.

”Näin erikoinen ulkotapahtuma on harvinaista herkkua Turussa ja varmasti käymisen arvoinen. Kannattaa pukeutua lämpimästi mutta on meillä lämmittimiä sekä istuinalustoja vieraille. After Ski hegessä kun ollaan, parhaat puvut palkitaan ja suksetkin saa toki ottaa mukaan”, Santtu Kiili muistuttaa

Ravintola Aurora, Linnankatu 32, 20100 Turku, www.ravintolaaurora.fi

 

 

Lisätietoja tapahtumasta                                                                                                                                                                            

Santtu Kiili, Ravintolapäällikkö, Ravintola Aurora

Puh. 050 577 9916, santtu.kiili@radissonblu.com

Pasi Ahokas, Jäänveistäjä

041- 783 5888, pasi@temmellys.fi