TOK:n tavaratalotoimialan yt-neuvottelut päätökseen


30.1.2015

Turun Osuuskaupassa joulukuussa käynnistyneet yt-neuvottelut Sokos Wiklundin liiketoiminnan supistamiseksi sekä Emotion Loimaan ja Emotion Länsikeskuksen liiketoiminnan supistamiseksi tai lopettamiseksi on saatu päätökseen.

– Sokos Wiklund on muodin ja kauneuden tavaratalo, joka keskittyy kosmetiikan, naisten ja miesten muodin sekä kodin tuotealueen merkkituotteisiin ja Hyvä Olo -hoitolan palveluihin. Neuvottelujen aikana arvioimme Sokos Wiklundin osalta eri tuotealueiden roolia valikoimissa ja lopputuloksena päätimme kirkastaa tavaratalon konseptia ja luopua Sokoksen pienemmistä tuotealueista, kuten lasten pukeutumisesta, leluista, urheiluvälineistä sekä viihde-elektroniikasta. Näiden tuoteryhmien rooli on Prisma-ketjussa suurempi kuin Sokos-ketjussa. Emotion Loimaalla taas keskitymme jatkossa laadukkaiden kosmetiikkatuotteiden myyntiin ja Emotion-myymälän yhteydessä toimiva Hyvä Olo -hoitola suljetaan. Emotion Länsikeskus on jo aiemmin päätetty sulkea ja sen toiminta päättyy tänään 30.1., kertoo Sokoksista ja Emotion-myymälöistä vastaava ketjujohtaja Janne Reunanen.

Yt-neuvottelujen seurauksena 18 työsuhdetta päättyy ja 28 työsuhdetta osa-aikaistetaan. Kaikille, joiden työsuhteet päättyvät, tarjotaan muuta työtä TOK:n sisältä. Yt-neuvottelujen piirissä oli yhteensä noin 160 henkilöä Sokos Wiklundilta, Emotion Loimaalta ja Emotion Länsikeskuksesta. Neuvottelujen alussa arvioitiin, että suunnitellut toimenpiteet olisivat voineet johtaa korkeintaan kahdenkymmenen työsuhteen päättymiseen ja korkeintaan neljänkymmenen työsuhteen osa-aikaistamiseen.  

– Kilpailukyvyn säilyttäminen ja liiketoiminnan toimintakyvyn turvaaminen edellyttävät toiminnan kriittistä tarkastelua ja joskus myös valitettavia päätöksiä. Olen kuitenkin tyytyväinen siihen, että pystymme tarjoamaan kaikille, joiden työsuhteet päättyvät, muuta työtä Turun Osuuskaupan sisältä, Reunanen jatkaa.