TOK tarjoaa yli 300 kesätyöpaikkaa


15.6.2009

LEHDISTÖTIEDOTE 15.6.2009

Julkaisuvapaa

TOK tarjoaa yli 300 kesätyöpaikkaa

Turun Osuuskaupan (TOK) vuosi 2009 on käynnistynyt myynnillisesti hyvin. TOK:n kokonaismyynti tammi-toukokuussa oli 228,4 miljoonaa euroa. Kasvua edelliseen vuoteen oli 11,3 miljoonaa euroa eli 5,2 %. Eniten myyntiään kasvattivat Sokos tavaratalot – ja päivittäistavarakaupan toimipaikat.

– Haasteellisesta taloudellisesta tilanteesta huolimatta TOK:n myynti on kehittynyt hyvin. Etenkin päivittäistavarakaupan myynti on hyvässä kasvussa. TOK on viime vuosina kehittänyt lähipalveluverkostoaan ja myynti onkin kehittynyt erityisen hyvin S-marketeissa ja Saleissa. Edullisuuden merkitys asiakkaille korostuu taloudellisesti vaikeina aikoina.

Asiakkaiden varovaisuuden lisääntyminen näkyy sen sijaan matkailu- ja ravitsemiskaupan kehityksissä, jotka ovat jääneet tavoiteltua pienemmiksi. Uudistetun Sokos Wiklundin myynti on kasvanut tammi-toukokuussa 75 % edellisvuoteen verrattuna. Liikennemyymälä- ja polttonestekaupan myynnin kehityksen lasku johtuu polttonesteiden myyntihintojen edellisvuotta alhaisemmasta tasosta, TOK:n toimitusjohtaja Harri Koponen kertoo.

Myynnit toimialoittain 1-5/2009

• Sokos tavaratalojen (Sokos Wiklund ja Mylly) myynti oli 14,9 miljoonaa euroa, jossa kasvua oli 49,4 %.

• Market-kaupan (Prismat, S-Marketit, Salet) myynti oli 156,6 miljoonaa euroa, jossa kasvua oli 6,3 %.

• Matkailu- ja ravitsemiskaupan myynti oli 19,0 miljoona euroa, jossa kasvua oli 3,2 %.

• Liikennemyymä- ja polttonestekaupan myynti oli 37,8 miljoonaa euroa, jossa laskua edellisvuoteen oli -8,5 %.

Uusia asiakasomistajia tammi-toukokuussa 2 714

TOK:n myynti asiakasomistajille oli tammi-toukokuussa 206,1 miljoonaa euroa, jossa kasvua edelliseen vuoteen oli 5,5 %. Bonusta TOK:n asiakasomistajat saivat tammi-toukokuun aikana kaikkiaan 9,0 miljoonaa euroa.

TOK työllistää kesällä yli 300 kesätyöntekijää

TOK on merkittävä maakunnallinen työllistäjä, jonka palveluksessa oli toukokuun lopussa 2 365 palvelualan ammattilaista. Kesän aikana TOK työllistää yli 300 kesätyöntekijää. Luku sisältää noin 60 peruskoulu- ja lukioikäistä nuorta, jotka on valittu ”Tutustu työelämään ja tienaa” – kesäharjoitteluohjelmaan.

– Kaikkiaan saimme ennätysmäärän kesätyöhakemuksia eli lähes 2 800 kpl. Kaikki kesätyötehtävät ovat pääsääntöisesti asiakaspalvelutehtäviä ja yleisimmät tehtävänimikkeet ovat myyjä, tarjoilija ja liikennemyymälätyöntekijä, TOK:n henkilöstöjohtaja Marja Kyllönen kertoo.

Wiklund-korttelin kehittäminen jatkuu

Sokos Wiklund-tavaratalon takana sijaitsevan ns. vanhan Anttilan rakennuksen purkutyöt ovat käynnistyneet. Purettavan rakennuksen tilalle rakennetaan 64 pysäköintipaikkaa käsittävä maanpäällinen pysäköintitaso. Samassa yhteydessä peruskorjataan myös tavaratalon maanalainen pysäköintitalo. Hankkeen valmistuttua loppuvuodesta Sokos Wiklundilla on käytössään kaikkiaan 125 pysäköintipaikkaa, mikä ei ole tavaratalon asiakkaiden tarpeisiin nähden riittävä määrä.

TOK on yli 111 000 varsinaissuomalaisen perheen omistama osuuskauppa

Turun Osuuskauppa toimii 23 kunnan alueella Varsinais-Suomessa. Sen tehtävänä on tuottaa palveluja ja etuja asiakasomistajatalouksille. Turun Osuuskauppa toimii market-, liikennemyymälä-, majoitus- ja ravitsemis- sekä tavaratalokaupassa.

Lisätietoja:

Turun Osuuskaupan toimitusjohtaja Harri Koponen p. 010 764 4001, harri.koponen@sok.fi

Henkilöstöjohtaja Marja Kyllönen p. 010 764 4004, marja.kyllonen@sok.fi