TOK sulkee Rosso Raision ja Pub Kirjurin


27.12.2011

Turun Osuuskauppa sulkee kaksi ravintolaa. Rosso Raision liiketoiminta päättyy 31.12.2011 ja Lausteella sijaitsevan Pub Kirjurin liiketoiminta loppuu 29.2.2012.

– Liiketoiminta on kääntynyt viime vuosina tappiolliseksi sekä Rosso Raisiossa että Pub Kirjurissa ja sen vuoksi toimintaa ei ole enää tarkoituksenmukaista jatkaa. Raision Rosso on pitkään palvellut ravintola, joka on remontin tarpeessa. Ravintolan liikevaihto on nykyisellään sellaisella tasolla, että remontti-investointi ei kannata. Alkoholin myynti ravintoloissa on ollut Suomessa jo pitkään laskussa ja sen vaikutukset näkyvät eniten puhtaasti juomapainotteisissa ravintoloissa, kuten Kirjurin tyyppisissä lähiöravintoloissa, toteaa Turun Osuuskaupan matkailu- ja ravitsemiskaupasta vastaava toimialajohtaja Mikko Eskelinen.

– Turun seudun ravintolakaupan kilpailu on lisääntynyt kuluvana vuonna. Ravintolakaupan kysyntä on kuitenkin lähtenyt lievään laskuun loppuvuodesta ja kysynnän tulevaisuuden näkymät ovat epävakaat, Eskelinen jatkaa.

Liiketoiminnan päättymisellä ei ole henkilöstövaikutuksia. Rosso Raision ja Pub Kirjurin henkilökunta siirtyy työskentelemään muihin TOK Liiketoiminta Oy:n toimipisteisiin nykyisin ehdoin.
– Raisiossa TOK:lla on jo nyt vahvaa ravitsemiskaupan toimintaa Kauppakeskus Myllyssä. Lisäksi uudet investointimme Länsikeskuksen Prisma ja ABC Raisio takaavat sen, että henkilökunnallemme riittää töitä tulevaisuudessa. Näiden uusien investointien myötä varmistamme myös asiakasomistajien ravintolatarjonnan alueella, kertoo Mikko Eskelinen.

 

Lisätietoja:
Turun Osuuskauppa, toimialajohtaja Mikko Eskelinen, puh. 010 764 5007