TOK rakentaa ABC liikennemyymälän Raision Marjamäkeen


15.12.2011

ABC Raision rakennustyöt alkavat lähiaikoina. Uusi ABC Raisio nousee hyvälle liikepaikalle Valtatie 8:n ja Kustavintie 192:n liittymään. Liikennemyymälän avajaisia päästään viettämään keväällä 2013.

– Uuden ABC Raision sijainti on erinomainen, sillä se sijaitsee vilkkaiden liikennevirtojen varrella ja lisäksi alueella on paljon myös lähiasukkaita. Uudella ja nykyaikaisella ABC liikennemyymälällä parannamme Kasitiellä ja Kustavintiellä liikkuvien sekä alueella asuvien asiakasomistajien ravintola-, market- ja polttoainekaupan palveluja, toteaa TOK:n toimitusjohtaja Harri Koponen.

Raision kaupunki pitää ABC:n rakentumista Kasitien yritysalueelle erittäin merkittävänä avauksena.
– Moni raisiolainen on tiedustellut, milloin ABC tulee Marjamäkeen. Viestit kertovat, että kysyntää on, Raision kaupunginjohtaja Ari Korhonen sanoo.

Raision pohjoiset osat Kasitien ympäristössä ovat merkittävä tulevaisuuden yritysalue, jolle voi sijoittua kymmeniä yrityksiä ja yli tuhat työpaikkaa.
– ABC:n rakentaminen sysää liikkeelle varmasti myös muita toimijoita. Kaupungilla onkin ABC:n lähistöltä tarjolla vapaita tontteja, joissa on kunnallistekniikka valmiina, toteaa Raision kaupunginjohtaja Ari Korhonen.

– ABC Raision pinta-alaksi tulee noin 1 800 m2, joka pitää sisällään ABC Marketin, ABC Ravintolan, Hesburgerin sekä kabinetti- ja kokoustilat. Paikoitustilaa löytyy 250 autolle ja lisäksi linja-autoille sekä raskaalle liikenteelle. Mittarikentälle tulee myyntiin korkea-etanolinen biopolttoaine EkoFlex E85. Ympäristö- ja energiankulutusnäkökulmat tullaan huomioimaan monipuolisesti rakentamishankkeessa. ABC Raisio työllistää valmistuttuaan yhteensä noin 35 henkilöä, TOK:n liikennemyymälä- ja polttonestekaupastavastaava toimialajohtaja Mika Nupponen kertoo.

ABC Raision pääurakoitsijaksi on valittu Skanska Oy.

 

Lisätietoja:
Turun Osuuskauppa, toimitusjohtaja Harri Koponen, puh. 010 764 4001
Turun Osuuskauppa, toimialajohtaja Mika Nupponen, puh 010 764 3301